Για κατάθεση ο ύποπτος που κατονομάστηκε για την κακοποίηση της Ελευθερίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση γυναικών, οι οποίες άρχισαν να φθάνουν ενώπιον των Αρχών, μετά που έσπασε τη σιωπή της η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της από μέλος της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

Η ψυχική δύναμη που έδωσε σε πολλά θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης η κ. Μπεκατώρου, είχε προεκτάσεις και στην Κύπρο, οδηγώντας μεταξύ άλλων την Ολυμπιονίκη Άντρη Ελευθερίου, να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, για σεξουαλική κακοποίηση από πρόσωπο του Αθλητισμού, η έρευνα για την οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο λόγω της εξουσίας τους... πρέπει να τιμωρηθούν»

Τόσο η Άντρη Ελευθερίου, όσο και άλλα μέλη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, πέρασαν την πύλη του Αρχηγείου Αστυνομίας και κατέθεσαν στις Αρχές όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Ένας απ’ αυτούς που έδωσαν κατάθεση, είναι και ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, Τζιοβάνης Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε στον REPORTER πως, «εγώ κατέθεσα στην Ομοσπονδία όσα γνώριζα και αν χρειαστεί η Αστυνομία να με ξανακαλέσει είμαι στη διάθεση της. Θέλω όμως να στείλω ένα μήνυμα. Ότι πρέπει οι κοπέλες που παρενοχλήθηκαν, πρέπει να πάνε στην Αστυνομία και να δώσουν κατάθεση».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης, γνωρίζει κι άλλες περιπτώσεις γυναικών οι οποίες παρενοχλήθηκαν, ωστόσο είναι κάπως προβληματισμένες για το αν θα κάνουν ή όχι καταγγελία, αφού το περιστατικό μπορεί να συνέβη πριν πολλά χρόνια, όταν ακόμα δεν είχαν οικογένειες και παιδιά.

Παρότι κλήθηκε να αναφέρει πόσα πρόσωπα γνωρίζει, εντούτοις τόνισε πως «είναι καλύτερα να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να μην παρεμβαίνουμε στο έργο της».

Την ίδια ώρα, η ανακριτική ομάδα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση, ξεσκονίζει τα στοιχεία που παραδόθηκαν από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, στα οποία παρουσιάζονται στοιχεία για τα πρόσωπα που συνόδευσαν τις αποστολές κατά τον επίδικο χρόνο, ώστε να εξακριβώσει πως ο άνθρωπος που κατονομάστηκε, βρισκόταν μαζί με τους αθλητές στις αποστολές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντός του Σαββάτου, αναμένεται, με βάση τον προγραμματισμό που έγινε, το πρόσωπο που κατονομάστηκε ως ο φερόμενος θύτης στην υπόθεση, να περάσει την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, για να δώσει τη δική του κατάθεσ, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως οι Αρχές αφού αξιολογήσουν τις καταθέσεις που έχουν ενώπιον τους, δεν αποκλείεται σε περίπτωση που χρειαστεί να καλέσουν εκ νέου οποιοδήποτε μάρτυρα, για να δώσει συμπληρωματικές απαντήσεις, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα, γύρω από την υπόθεση.

Πέραν της καταγγελίας της κ. Ελευθερίου, η Αστυνομία διερευνά κι άλλες υποθέσεις, οι οποίες καταγγέλθηκαν από γυναίκες που κακοποιήθηκαν ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά στο παρελθόν, τόσο από τον τομέα του αθλητισμού, αλλά και από άλλους τομείς, οι οποίες προς το παρόν, είναι κάτω από δέκα.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, η Αστυνομία, αναμένεται να αποστείλει τους φακέλους στη Νομική Υπηρεσία και ακολούθως θα αναμένει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, για το κατά πόσον προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα, σε οποιαδήποτε υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εργαζόμενος κατέπεσε από ύψος 12 μέτρων σε μεταλλικό σκέπαστρο
Βίντεο από τη συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών αλλοδαπών στη Λεμεσό-Πέντε εντάλματα σύλληψης
Συμπλοκή 50 αλλοδαπών μέλη οικογενειών στη Λεμεσό-Δύο τραυματίες, ζημιές σε οχήματα
Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελλάδας για τις έρευνες στην Μονή, ψάχνουν τον αγιογράφο των εικόνων
Με προεκτάσεις η απόφαση για πρόκληση θανατηφόρου από μέλος της ΥΚΑΝ-Σκιές για πλημμελή διερεύνηση
Δικαιώθηκε στο Εφετείο ασθενής για υπόθεση ιατρικής αμέλειας-Αποζημιώσεις 70.000 ευρώ
Νεκρός 61χρονος Ελληνοκύπριος μετά από θανατηφόρο στη Μόρφου
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Βαφεάδης-Καμιά πρόθεση για μείωση των 300 ευρώ για παραβίαση του κόκκινου
Ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η έξοδος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού
Επιβεβαίωσε πνιγμό η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 35χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα