Άνοιξε ο δρόμος για εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας-Υποβλήθηκε αίτημα στο Δικαστήριο
13:16 - 25 Ιανουαρίου 2021

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου δήλωσε πως η ΚΤΚ κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αίτηση για υποβολή της πρώην Λαϊκής Τράπεζας σε εκκαθάριση, επτά χρόνια μετά το κλείσιμο της τράπεζας.
Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Ηροδότου είπε ότι η ΚΤΚ υπέβαλε στο Δικαστήριο Λευκωσίας στις 8 Ιανουαρίου 2021 το σχετικό αίτημα και πρόσθεσε ότι πλέον εξαρτάται από το Δικαστήριο πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης.
Όπως είπε, η αίτηση, η οποία, είναι ογκωδέστατη βάσει του φακέλου που παρουσίασε στην επιτροπή, περιλαμβάνει εισήγηση για τον διορισμό του εκκαθαριστή, αφού η διαδικασία επιλογής του εκκαθαριστή, τον οποίο δεν κατονόμασε, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020.
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου είπε πως ο δρόμος για υποβολή αίτησης για υπαγωγή της Λαϊκής σε εκκαθάριση ήταν η ολοκλήρωση της πώλησης των θυγατρικών της Λαϊκής στην Ελλάδα, που έγινε τον Ιούλιο του 2019.
Όπως είπε, τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής ανέρχονται στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2020 στα €232 εκατομμύρια, περιλαμβανομένων και €140 εκατ. που λήφθηκαν από τις μέχρι τώρα πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής. Σημειώνεται ότι το 2013 τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής είχαν αποτιμηθεί στα €663 εκατ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Η σεξουαλική βία, η παρενόχληση και η απάντηση στο «γιατί δεν μιλούν τόσο καιρό»
- Εξώδικο σε περίπτερο που σέρβιρε πελάτες-Δεκάδες οι καταγγελίες πολιτών
- Εντοπίστηκε στη Λακατάμια ο 26χρονος που έφυγε από την Αθαλάσσα-Άφαντος ο δεύτερος
- Τροχαίο με δύο φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο-Κλειστή μια λωρίδα κυκλοφορίας (pics)
- Aνήλικοι έριξαν κροτίδα σε πάρκο-Τραυματίστηκε στα μάτια 13χρονος
- Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στη Λακατάμια-Επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς
