Βαρύ πρόστιμο 90,000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια περιπτέρου για αδασμολόγητα καπνικά

Πρόστιμο ύψους 90,000 ευρώ, επιβλήθηκε χθες σε ιδιοκτήτρια περιπτέρου, στην κατοχή της οποίας μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν συνολικά 925 κούτες τσιγάρων και 24 κιλά βιομηχανοποιημένου καπνού, όλα αδασμολόγητα.

Γύρω στις 10.00 πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, διενήργησαν έρευνα σε περίπτερο στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου εντόπισαν μέρος των κουτιών αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, διάφορων επωνυμιών. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της ιδιοκτήτριας του περιπτέρου, ανευρέθηκε επιπρόσθετος αριθμός κουτιών αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, διάφορων επωνυμιών.

Τα μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων προχώρησαν στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας και του υπευθύνου του περιπτέρου, για σκοπούς εξετάσεων, ενώ με το πέρας των εξετάσεων, στην ιδιοκτήτρια του περιπτέρου εκδόθηκε εξώδικο χρηματικό πρόστιμο ύψους 90,000 ευρώ.

Αφού η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου κατέβαλε το ποσό των 40,000 χιλιάδων ευρώ, ως μέρος του εξώδικου προστίμου και αφού έγινε διακανονισμός αποπληρωμής του υπόλοιπου προστίμου σε τρεις μηνιαίες δόσεις, οι δύο τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λόγω αρμοδιότητας, τις εξετάσεις συνεχίζει το Τμήμα Τελωνείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μικρή δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Ίνειας
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λίμνης της Πόλης Χρυσοχούς
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 31χρονος για τα 120 κιλά ναρκωτικών-Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται
Πωλούσαν απαγορευμένες ουσίες σε κατάστημα στη Λευκωσία και εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο
Καταγγελίες Δημάρχου Ακάμα-«Επαναλαμβανόμενες και καθόλου τυχαίες οι πυρκαγιές»
Παραπέμφθηκαν σε δίκη για εμπορία προσώπων οι τρεις συλληφθέντες-Τους άφησαν ελεύθερους
Χάθηκαν τα ίχνη του 30χρονου Βασίλη από τη Λευκωσία (pic)
Έκκληση της Αστυνομίας προς τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους
Πιάστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 195 χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο δεκαοκτάχρονος
Οδηγός και ένα παιδί εγκλωβίστηκαν σε όχημα μετά από τροχαίο-Επενέβη η Πυροσβεστική