Αυτά είναι τα βίντεο με πλήθος πιστών σε εκκλησία στο Αβδελλερό-Ενώπιον των Αρχών

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας διερευνά τις υποθέσεις εκκλησιασμού μεγάλου αριθμού πιστών σε εκκλησίες και μοναστήρια στην Κοινότητα Αβδελλερού τόσο την Μεγάλη Παρασκευή, όσο και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες δέκα καταγγελίες πιστών στο Αβδελλερό-Διερευνά βίντεο η Αστυνομία

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φαίνεται ειδικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεγάλος αριθμός πιστών που είναι Παλαιοημερολογίτες, να βρίσκονται έξω από την εκκλησία, με αναμμένες λαμπάδες, χωρίς γάντια και μάσκες και χωρίς να εφαρμόζουν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, «στο Αβδελλερό υπάρχουν δύο μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών, ένα γυναικείο και ένα ανδρικό. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η Αστυνομία εντοπίστηκαν να αποχωρούν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από το ανδρικό μοναστήρι δέκα περίπου άτομα τα οποία και καταγγέλθηκαν για παράβαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των κινήσεων και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ».
 
Πρόσθεσε ότι «δέκα άλλα άτομα εντοπίστηκαν να αποχωρούν από το γυναικείο μοναστήρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Ταυτόχρονα χθες κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία φαίνεται πλήθος πιστών να βρίσκεται έξω από εκκλησία στην Κοινότητα Αβδελλερού με αναμμένα κεριά, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για τήρηση τους».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, «μόλις τα βίντεο παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, ενημερώθηκε αμέσως ο Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος και έδωσε οδηγίες προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας για διερεύνηση της υπόθεσης. Έχουν αποσταλεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας τα βίντεο ενώ με την βοήθεια του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό των προσώπων που απεικονίζονται».
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «γίνονται εξετάσεις για να εξασφαλιστεί μαρτυρία για τα πρόσωπα που φαίνεται να συμμετείχαν στον εκκλησιασμό» χωρίς μάλιστα να έχουν προστατευτικά μέτρα όπως γάντια και μάσκες και να μην τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτος γύρος ανακατατάξεων από Αρχηγό-Μετατέθηκε Αγιώτης και Νικολεττής, «κόπηκαν» οι δύο θέσεις του Ανδρέου
Αποζημίωση χιλίων ευρώ με απόφαση Ανωτάτου για δυσφήμιση μέσω δημοσιευμάτων
Στο Μακάρειο αλλά εκτός κινδύνου το αγοράκι που παρασύρθηκε στην Πάφο
Την ανέκοψαν για έλεγχο και βρήκαν στο όχημά της αδασμολόγητα τσιγάρα-Χειοπέδες σε 63χρονη
Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη πρατηρίου
Από Αρχιμανδρίτες απλοί μοναχοί-Η ανακοίνωση του Συνοδικού για το σκάνδαλο Αββακούμ
Αγοράκι παρασύρθηκε από όχημα στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία-Όχημα παρέσυρε πεζό
Βαριά καμπάνα σε 49χρονο οδηγό-Φυλάκιση τριών μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
Εκτίμηση Ντενβίζ για σφετερισμό-«Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές»