Έξαρση περιστατικών κλοπών πορτών αλουμινίου από Υποσταθμούς Διανομής της ΑΗΚ

Σε έξαρση βρίσκονται περιστατικά κλοπών από τους υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Όπως αναφέρεται, οι κλοπές αφορούν συγκεκριμένα τις πόρτες/εισόδους των υποσταθμών διανομής, που είναι τοποθετημένοι κατά χιλιάδες σε όλη την Κύπρο και εξυπηρετούν, ως επί το πλείστον, τις ανάγκες σε ηλεκτρικό φορτίο των γειτνιαζόντων περιοχών στις οποίες βρίσκονται.

Σημειώνεται ότι, οι υποσταθμοί αυτοί έχουν τη μορφή μικρού δωματίου και περιλαμβάνουν εξοπλισμό υπό τάση, όπως καλώδια, μετασχηματιστές, διακόπτες, ασφάλειες, κα. Η ΑΗΚ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η είσοδος στους υποσταθμούς διανομής είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για μη εξουσιοδοτημένα και κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. 

Επιπλέον, προστίθεται ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία του Οργανισμού, σε όποια είσοδο Υποσταθμού σημειώνεται κλοπή πόρτας, αυτή αντικαθίσταται με νέα σιδερένια πόρτα.  Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση μελετά και εξετάζει επιπρόσθετα μέτρα για την αποτροπή των κλοπών αυτών. Η ΑΗΚ ενημερώνει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε καμία περίπτωση να μην εισέρχεται στο εσωτερικό των Υποσταθμών διανομής.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή απουσία πόρτας υποσταθμού διανομής,  το κοινό παρακαλείται όπως επικοινωνεί με την ΑΗΚ στο τηλέφωνο 1800 ή στο τηλέφωνο 99245122 (αποκλειστικά για κλοπές πορτών υποσταθμών διανομής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λαμβάνονται καταθέσεις για την πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Λάρνακα-Παραμένει αποκλεισμένη η σκηνή
Εντολές Διαχειριστή σε ΑΗΚ για περικοπές από ΑΠΕ-«Αναγκαίες για σταθερότητα συστήματος»
Ένα χρόνο μαινόταν ο πόλεμος στο Enlgish School-Σημείο αναφοράς η μη ανανέωση του συμβολαίου του Διευθυντή
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δεξαμενόπλοιο και φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα-Ξέσπασε μεγάλη φωτιά
Κίνδυνος ενός νέου Ιράκ σε μια τετρατομημένη Συρία-Φρικαλεότητες, κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα δύο περιστατικά στα νηπιαγωγεία-Άρχισε η λήψη καταθέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη δύο ανήλικων από το χώρο διαμονής τους στη Λευκωσία (pics)
Τα λαθραία τσιγάρα και το μήνυμα στην Greek Mafia με τη δολοφονία Ζαμπούνη-«Καθαρίσαμε τα πράγματα»
Βουλευτής της Ελλάδας έσπασε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη επειδή τα θεωρούσε βλάσφημα