Σηκώνει μανίκια η Αρχή κατά της Διαφθοράς-Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της

Τους κανονισμούς που αφορούν τη σύσταση και τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, ενέκρινε στη σημερινή του Συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.  

Σύμφωνα με την κ. Παρισινού, εγκρίθηκε το Σχέδιο Κανονισμών που στοχεύουν στην ρύθμιση των ακόλουθων ζητημάτων:

  1. καθορισμού του τρόπου διεξαγωγής των εργασιών της Αρχής, της διαδικασίας κατά τις συνεδρίες της Αρχής και του τρόπου τήρησης των πρακτικών.
  2. καθορισμού της διαδικασίας υποβολής και αξιολόγησης καταγγελιών ή/και πληροφοριών.
  3. καθορισμού της διαδικασίας συλλογής, επεξεργασίας και αξιολόγησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  4. καθορισμού των λόγων και προϋποθέσεων για την υποβολή αιτήματος από την Αρχή με σκοπό τη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή/και πληροφοριών.
  5. καθορισμού της διαδικασίας επιλογής και ανάθεσης καθηκόντων των λειτουργών επιθεώρησης.

Οι  Κανονισμοί, ετοιμάστηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε συνεργασία με την Αρχή η οποία είχε πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση τους, και αφού προηγήθηκε διαβούλευση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία συμφωνεί με την τελική τους διαμόρφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδοχή Εισαγγελίας για εμπλοκή Γενικού και Βοηθού στα διαβατήρια των κατηγορουμένων για Al Jazeera

Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, το επόμενο διάστημα αναμένεται πως η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, υπό την επίβλεψη του Επιτρόπου Διαφάνειας, Χάρη Πογιατζή θα αρχίσει δουλειά και θα εξετάσει τις πρώτες καταγγελίες που ήδη βρίσκονται στα χέρια τους. 

Υπενθυμίζεται πως όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ήδη απέστειλε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της τελευταίας του έρευνας που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και που σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχομένως να προκύπτει σύγκρουση συμφέροντος για τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι προηγουμένως, ως μέλη του Υπουργικού, λάμβαναν αποφάσεις για τις πολιτογραφήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Από εισπνοή αιθάλης επήλθε ο θάνατος του άτυχου 33χρονου που ανασύρθηκε νεκρός από τη φλεγόμενη οικία του
Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Έντονος ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη-«Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί δικαστικούς λειτουργούς»
Όχημα παρέσυρε πεζή έξω από σχολείο-Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Ζητούν λύσεις στα προβλήματα οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην οικία του άτυχου Μενέλαου-Σε εξέλιξη η νεκροτομή
Με απόφαση Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου δικαιοδοσία στα Επαρχιακά για εκδίκαση υποθέσεων κουρέματος
Παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις-Έντονες διαφωνίες και κριτική από βουλευτές
Ανακρίνεται ο επιβάτης του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στη Λάρνακα-Η στιγμή της σύλληψής του από ΕΑΟ
Στο ίδιο έργο θεατές με το νοσοκομείο Αθαλάσσας-Ασθενείς κοιμούνται και πάλι στους καναπέδες