Οι επεξηγήσεις για τη συμφωνία της μισθολογικής αναβάθμισης Αστυνομικών και Πυροσβεστών

Tη συμφωνία για την μισθολογική αναβάθμιση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επεξηγούν σε σημερινή ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ) και η ΠΑΣΥΔΥ.

Συγκεκριμένα, με βάση και τα όσα εξ αρχής έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε με εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου του 2023, οι επηρεαζόμενοι να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις ανέλιξης τους, που προβλέπονται στους Κανονισμούς και μετά την αναβάθμιση τους.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους τις συντεχνίες οι ειδικοί αστυφύλακες θα αναβαθμιστούν από τις συνδυασμένες Κλ. Α1, Α2, Α5(ιι) στις Κλ. Α2, Α5, Α7, ενώ οι ειδικοί αστυφύλακες μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας θα ανελίσσονται στην Κλ. Α5 και μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας στην Κλ. Α5, μετά από 15 δηλαδή χρόνια συνολικής υπηρεσίας θα ανελίσσονται στην Κλ.Α7.

Εξάλλου, οι αστυφύλακες και πυροσβέστες Κλ. Α3-Α5-Α7(ιι) θα αναβαθμιστούν στις Κλ. Α5,Α7, Α8(ι) με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023.

Συγκεκριμένα, από την Κλ. Α3 μετά την περάτωση της φοίτησης από την Ακαδημία άμεσα τοποθετούνται στην Κλ. Α5, ενώ από την Κλ. Α5 θα αναβαθμίζονται στην Κλ. Α7, μετά από υπηρεσία 12 ετών από την ημερομηνία πρόσληψης τους.

Πρόσθετα η αναβάθμιση των αστυφυλάκων από την Κλ. Α7 στην Κλ. Α8 θα διενεργείται μετά από υπηρεσία 4 ετών, δηλαδή η αναβάθμιση τους από την κλίμακα Α5 στην Κλ. Α8 θα γίνεται μετά από υπηρεσία 16 ετών.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ «με τη σημαντική αυτή συμφωνία γίνεται κατανοητό ότι οι συνάδελφοι πέραν της αύξησης στις απολαβές τους, στα επιδόματα και τις υπερωρίες τους, που θα υπολογίζονται με βάση τους νέους συντελεστές (rate) των κλιμάκων τους, θα επωφελούνται και με τις ανάλογες αυξήσεις, που θα επέλθουν και στα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα (σύνταξη και εφάπαξ)».

Όπως διακηρύσσουν «με την ολοκλήρωση της ιστορικής αυτής συμφωνίας, για τα δικαιώματα των αστυνομικών και των πυροσβεστών δίδεται αποστομωτική απάντηση και στις νεοφανείς κασσάνδρες, που χωρίς να έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, ενσπείρουν εργολαβικά και ανεύθυνα το φόβο και την αμφιβολία στις χιλιάδες των συναδέλφων μας».

«Και τούτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υποβαθμίσουν και να υπονομεύσουν τα όσα μεγάλα και σημαντικά με αίσθημα ευθύνης και επίπονες προσπάθειες έχουμε κατορθώσει. Και είναι γι’ αυτό ακριβώς που οι μικρόψυχες και σπασμωδικές ενέργειες τους και οι ανυπόστατες συκοφαντίες τους δεν μας αγγίζουν», καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λίμνης της Πόλης Χρυσοχούς
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα
Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος των αυξήσεων των δασμών στην Κίνα και συμφωνία-Ποιος θα έχει το πάνω χέρι
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 31χρονος για τα 120 κιλά ναρκωτικών-Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται
Πωλούσαν απαγορευμένες ουσίες σε κατάστημα στη Λευκωσία και εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο
Καταγγελίες Δημάρχου Ακάμα-«Επαναλαμβανόμενες και καθόλου τυχαίες οι πυρκαγιές»
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών