Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-Βούλιαξε η Λάρνακα (pics)

Σε ισχύ βρίσκεται από χθες νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι προειδοποίηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, πλημμύρησαν υποστατικά και οχήματα, αποκόπηκαν δέντρα

Προειδοποιεί ότι μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα κυρίως δυτικές και νότιες περιοχές. 

Όπως σημειώνει η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να πέσει χαλάζι.

H πρόγνωση του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στα δυτικά της Κύπρου, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά μέχρι την Παρασκευή εξασθενεί.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις δυτικές, στις βορειοδυτικές και στις νότιες περιοχές του νησιού. Μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται αργότερα και στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα, πρόσκαιρα, τα φαινόμενα υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα δυτικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και στα νότια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις δυτικές και νότιες περιοχές του νησιού και αργότερα και στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Αυτοί οι δρόμοι επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία

Λόγω των χθεσινοβραδινών καιρικών συνθηκών, έχει παρατηρηθεί κατολίσθηση πέτρων και όγκων χώματος σε αρκετούς δρόμους του ευρύτερου ορεινού οδικού δικτύου.

Προτρέπονται οι οδηγοί που διακινούνται στους πιο κάτω δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επαρχία Λεμεσού

· Πλατρών – Τροόδους

· Καρβουνά – Τροόδους

· Προδρόμου – Τροόδους

· Αμιάντου – Καρβουνά

· Σαϊτά – Αμιάντου

· Ποταμίτισσας – Δύμων – Κυπερούντας – Πελενδρίου – Ποταμίτισσας – Αγρού – Καλού Χωριού

· Πάχνας – Αυδήμου

· Αρακαπά – Συκόπετρας

· Αρακαπά – Διερώνας

· Αγίου Θωμά – Πλατανίσκιας

Επαρχία Λευκωσίας

· Κάμπου – Κύκκου

· Κύκκου – Πεδουλά

· Πεδουλά – Πλατρών

· Πεδουλά – Κακοπετριάς

· Ορκόντα – Κάμπου

· Κάμπου – Κάτω Πύργου

· Κακοπετριάς – Τροόδους

Επαρχία Λάρνακας

· Οράς – Φαρμακά

Επηρεασμένη η Λάρνακα από την κακοκαιρία 

Στην επαρχία Λάρνακας επικεντρώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επικράτησαν τη Δευτέρα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 100 κλήσεις για βοήθεια. 

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα οχήματα του, πλημμύρησαν υποστατικά και ανακόπηκαν δέντρα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τρέχει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων, έχει δεχθεί 125 κλήσεις για βοήθεια.

Χρειάστηκε κατόπιν αξιολόγησης η παροχή βοήθεια στις 104 περιπτώσεις, (68) στην επαρχία Λάρνακας, (14) στην επαρχία Λευκωσίας, (10) στην επαρχία Αμμοχώστου, (5) στην επαρχία Λεμεσού, (5) στην περιοχή της ΕΜΑΚ και (2) στην επαρχία Πάφου.

Σε συντονισμό με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης των πιο πάνω περιοχών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού είχε ανακαλέσει προσωπικό, εργάστηκε με συνεργεία για βοήθεια του κοινού.

Οι ανταποκρίσεις αφορούσαν άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων, άνοιγμα υδρορροών, άντληση όμβριων υδάτων από υποστατικά, υπόγειους χώρους πολυκατοικιών, καταστημάτων και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Επιπρόσθετα, οι ανταποκρίσεις αφορούσαν πτώσεις/μετακινήσεις δέντρων και ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων, όπου σε δέκα περιπτώσεις, στην επαρχία Λάρνακας έγινε διάσωση ατόμων από τα οχήματα, τα οποία εγκλωβίστηκαν με επιβαίνοντες, στους πλημμυρισμένους δρόμους.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Δειτε Επισης

Διέρρηξαν και έκλεψαν από υπεραγορά, φρουταρία και καφετέρια-Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους
Ακόμη ένα δέμα με ναρκωτικά έφτασε στην Κύπρο-Χειροπέδες στον 27χρονο παραλήπτη
Συνελήφθη ο 29χρονος που καταζητείτο για την επίθεση κατά νοσηλευτών και γιατρού
Ελεύθερες υπό όρους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για εξύβριση Παλαιστινίων
Έκρυψαν κάνναβη σε συσκευασίες δημητριακών-Συνελήφθη 58χρονος (pics)
Παρέλαβε δέμα από το Ταχυδρομείο το οποίο περιείχε ναρκωτικά-Φυλάκιση έξι χρόνων σε 24χρονο
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του Μηνά Χατζημιχαήλ
Εντόπισαν στην κατοχή του αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων-Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος
Για πέντε μέρες στο κελί οι δύο για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος ντελιβεράδων στη Λεμεσό
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)