ΒΙΝΤΕΟ: Πνίγηκε η Λάρνακα-Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, δεκάδες κλήσεις για βοήθεια

Στην επαρχία Λάρνακας επικεντρώνονται τα προβλήματα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες ώρες σε όλη την Κύπρο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η Επαρχία Λάρνακας, δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν οδηγούς που εγκλωβίστηκαν σε δρόμους που μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ κλήθηκε για άντληση ομβρίων υδάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Υδροστρόβιλος χτύπησε παραλία στην Αγία Νάπα

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλήθηκε να ανταποκριθεί σε περιστατικά που αφορούν και άλλες Επαρχίες. 

 

Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΑΗΚ, χωρίς ρεύμα είναι μέρος της περιοχής Νέα Λήδρα στο Δάλι, καθώς και οι περιοχές Αγίου Αντωνίου και Αγίου Σάββα στο κέντρο της πόλης. 

Στη Λεμεσό έχουν επηρεαστεί οι περιοχές Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Μάμα, Αγίου Παύλου, το Καλό Χωριό Λεμεσού, ο Λουβαράς, η Μονή, η Τριμήκληνη καθώς και το Ζακάκι. 

Στη Λάρνακα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε μέρος της Ορμήδειας, καθώς και στα χωριά Ξυλοφάγου και Ξυλοτύμπου, ενώ στην ελεύθερη Αμμόχωστο έχει επηρεαστεί η Άχνα, το Λιοπέτρι, η Σωτήρα και η περιοχή Αγίας Θέκλας.

 

 

  

  

  

  

  

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα νότια και δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ αργότερα μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται και σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 στα ψηλότερα ορείνα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται μέμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Διέρρηξαν και έκλεψαν από υπεραγορά, φρουταρία και καφετέρια-Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους
Ακόμη ένα δέμα με ναρκωτικά έφτασε στην Κύπρο-Χειροπέδες στον 27χρονο παραλήπτη
Συνελήφθη ο 29χρονος που καταζητείτο για την επίθεση κατά νοσηλευτών και γιατρού
Ελεύθερες υπό όρους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για εξύβριση Παλαιστινίων
Έκρυψαν κάνναβη σε συσκευασίες δημητριακών-Συνελήφθη 58χρονος (pics)
Παρέλαβε δέμα από το Ταχυδρομείο το οποίο περιείχε ναρκωτικά-Φυλάκιση έξι χρόνων σε 24χρονο
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του Μηνά Χατζημιχαήλ
Εντόπισαν στην κατοχή του αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων-Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος
Για πέντε μέρες στο κελί οι δύο για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος ντελιβεράδων στη Λεμεσό