Βλέπουν Πρόεδρο και αναμένουν λύσεις οι κοινότητες Μιτσερού και Βασιλικού

Τον λόφο του Προεδρικού θα ανηφορίσουν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού και οι κοινοτάρχες της περιοχής Μιτσερού, για να μεταφέρουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα καίρια ζητήματα που απασχολούν εδώ και καιρό τις κοινότητες.

Θέτοντας σε παύση τη σειρά μέτρων, τα οποία είχαν αποφασίσει, οι εκπρόσωποι των εννέα κοινοτήτων της περιοχής του Βασιλικού θα θέσουν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τέσσερα αιτήματα, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων στην περιοχή, την ιδιάζουσα περίπτωση παράνομου εργοστασίου, την άρνησή τους για μεταφορά εργοστασίων ασφαλτικού στην περιοχή και την αναβάθμιση του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστέλλουν προσωρινά τα μέτρα οι κοινότητες Βασιλικού και πάνε στον Πρόεδρο

Μιλώντας στον REPORTER, ο κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής, Λευτέρης Φωκά, εξήγησε πως θα ζητήσουν τον άμεσο εκσυγχρονισμό των εργοστασίων και τη διασφάλιση για συχνότερους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μην παραβαίνουν τους όρους των περιβαλλοντικών αδειών και να λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα πιθανό ατύχημα.

Επίσης, θα θέσουν ενώπιον του Προέδρου το ζήτημα που προέκυψε με εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες άδειες. «Το εργοστάσιο λειτουργεί παράνομα και το κράτος θα πρέπει να το εκσυγχρονίσει, να μπουν τα κατάλληλα μηχανήματα και να γίνεται σωστά ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών και  αποξήρανση υλικού, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος πυρκαγιάς».

Μάλιστα, ο κος. Φωκά ανέφερε πως θα ξεκαθαρίσουν προς τον Πρόεδρο πως οι εννέα κοινότητες Βασιλικού δεν θα αποδεχτούν τη μεταφορά εργοστασίων ασφαλτικού στην περιοχή. «Πρόκειται για μια επιβαρυμένη περιοχή και η προσθήκη ενός ακόμη εργοστασίου θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Υπάρχουν κάποιες ζώνες, οποίες παρά τη θέλησή μας  και τις προφορικές υποσχέσεις ότι θα επρόκειτο για αποθηκευτικούς χώρους, ορίστηκαν ως βιομηχανικές ζώνες Α και θέλουμε να μετατραπούν. Θέλουμε να επικρατήσει η λογική και το δίκαιο».

Ένα τέταρτο θέμα που θα απασχολήσει τη σύσκεψη τους με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είναι το αίτημά τους για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για αναβάθμιση και επιδιορθώσεις στα φουγάρα του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ.

Μπορεί τα ζητήματα να είναι πολλά, ωστόσο ο κος Φωκάς είναι αισιόδοξος πως θα δοθούν λύσεις. «Είναι φανερό πλέον πως αν δεν βρεθούν άμεσα λύσεις, οδηγούμαστε σε ένα μεγάλο ατύχημα λόγω της αδυναμίας του κράτους  και των υπηρεσιών να ελέγξουν τα εργοστάσια. Είναι αναγκαίο να βρεθούν λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση στη διαδήλωση στο Μιτσερό-Αστυνομικοί σπρώχνουν και φωνάζουν σε πολίτες

Ένα και μοναδικό το αίτημα των κοινοταρχών της περιοχής του Μιτσερού

Στον απόηχο της επεισοδιακής διαμαρτυρίας για την μεταφορά της μονάδας ασφαλτικού στο Μιτσερό, κατά την οποία παρατηρήθηκαν εντάσεις, με τους διαμαρτυρόμενους να καταγγέλλουν υπέρμετρη βία από πλευράς Αστυνομίας, οι κοινοτάρχες της περιοχής του Μιτσερού εμφανίζονται αισιόδοξοι για την συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο.

Οι κάτοικοι των περιοχών έδειξαν εδώ και καιρό, πως δεν τα βάζουν κάτω, με τους κοινοτάρχες να αναμένεται να μεταφέρουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ένα και μοναδικό αίτημα. Την άμεση ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού, που αφορά τη μεταφορά του εργοστασίου στην περιοχή και κατ’ επέκταση την ακύρωση της πολεοδομικής άδειας.

«Δεν άλλαξε κάτι από τους στόχους μας. Ο αγώνας που κάνουμε, αφορά την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων μας. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο ήταν ένα δικό μας αίτημα και προσδοκούμε να γίνει σε καλό κλίμα, με την ελπίδα να μας ακούσει και να δείξει την ίδια ευαισθησία που υπέδειξε για άλλη κοινότητα που εξέφρασε τους ίδιους προβληματισμούς για την μεταφορά του ασφαλτικού στην περιοχή της. Ο Πρόεδρος θα πρέπει δείξει την ίδια αποφασιστικότητα για να βρεθεί λύση», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER o κοινοτάρχης Μιτσερού, Ανδρέας Κυριάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου
«Απόλυτα ασφαλείς» αισθάνονται οι τουρίστες στην Κύπρο αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph