Πνίγονται στα σκουπίδια δήμοι και κοινότητες-Πρόβλημα με εταιρεία και συντεχνία

Πρόβλημα με την αποκομιδή σκυβάλων αντιμετωπίζουν δήμοι και κοινότητες σε τουλάχιστον δύο επαρχίες της Κύπρου, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για φαινόμενα δυσοσμίας, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι εξαιρετικά υψηλές, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να προκαλούν έντονες οσμές.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων των δύο επαρχιών, παρουσιάζονται στο σύμπλεγμα κοινοτήτων Ταμασού, όπως και το σύμπλεγμα δήμων και κοινοτήτων της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, με εξαίρεση το Παραλίμνι.

Οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές, αφού στην πρώτη περίπτωση, που αφορά τα χωριά Ανάγυια, Εργάτες, Επισκοπειό, Καμπιά, Καπέδες, Πέρα Ορεινής, Πολιτικό, Ψημολόφου και Δευτερά, το πρόβλημα που προκύπτει, είναι με τον εργολάβο που έχει την ευθύνη να παραλαμβάνει τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με κοινοτάρχες της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν στον REPORTER, το πρόβλημα προέκυψε εδώ και κάποιες ημέρες, αφού η εταιρεία που παραλάμβανε τα σκουπίδια σταμάτησε να τα μαζεύει, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με δύο από τα οχήματά του, τα οποία βρίσκονται για επιδιόρθωση, λόγω βλάβης.

Οι κοινοτάρχες έδειξαν κατανόηση, όπως εξήγησαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί. Συγκεκριμένος κοινοτάρχης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στον REPORTER ότι είχε επικοινωνήσει με την εταιρεία και τους είπε ότι θα μετέβαιναν στην κοινότητά του για αποκομιδή την Τετάρτη, ωστόσο, όπως είπε κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σημειώνεται ότι οι κοινότητες που επηρεάζονται αναμένεται να εξετάσουν το θέμα και θα πάρουν αποφάσεις εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η αποκοπή χρημάτων από την εταιρεία ή ακόμα και κάποια άλλα πιο αυστηρά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα πάνω κάτω με σκύβαλα-Φεύγουν τέλη, έρχονται ποινές για όσους δεν ανακυκλώνουν

Πρόβλημα και στις τουριστικές περιοχές

Την ίδια ώρα, πρόβλημα επικρατεί και στο σύμπλεγμα δήμων και κοινοτήτων της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα σε Δερύνεια, Σωτήρα, Φρέναρος, Αχερίτου, Βρυσούλλες και Λιοπέτρι, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση τα δεδομένα είναι διαφορετικά από το σύμπλεγμα κοινοτήτων Ταμασού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοτάρχες της περιοχής, συντεχνία αντιδρά για τη μισθοδοσία που λαμβάνουν υπάλληλοί της και ζητά αυξήσεις, επικαλούμενη ότι οι υπάλληλοι εργάζονται για περισσότερες ώρες από αυτές που συμφωνήθηκαν. Όπως κατήγγειλε κοινοτάρχης της περιοχής, το τελευταίο διάστημα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για γεφύρωση των διαφορών που υπάρχουν, εντούτοις το πρόβλημα δεν λύθηκε, με αποτέλεσμα να μην γίνεται περισυλλογή των σκουπιδιών ή να γίνεται με καθυστέρηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος κοινοτάρχης, «έγιναν συναντήσεις και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις, ωστόσο υπήρξε αδιέξοδο. Αύριο έχουν μια συνεδρία για να πάρουν τις αποφάσεις τους και δεν αποκλείω να προβούν σε απεργίες, αγνοώντας την ανάγκη που έχει ο κόσμος».

Από τα προβλήματα που παρατηρούνται με τα σκύβαλα στις δύο επαρχίες, επηρεάζονται πρώτιστα οι κάτοικοι, οι οποίοι καλούνται να ζουν σε συνθήκες δυσοσμίας, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν, αναμένοντας λύσεις από τους αρμόδιους, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που ανέκυψαν.

 

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»