Απάντησε σε όσους θέλουν τη θέση του και έκανε μάθημα… τσάκρας ο Αρχιεπίσκοπος

Τηρώντας χαμηλούς τους τόνους, σεβόμενος την Αγία Εβδομάδα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε για άλλη μια φορά σε όσους γλυκοκοιτάζουν τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα υγείας του είναι εκεί για να υπηρετεί την Εκκλησία, αφήνοντας για άλλη μια φορά να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εβδομάδα Παθών χωρίς Ανάσταση για Εκκλησία-Παίζουν γύρω γύρω όλοι με το θρόνο

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «είναι Αγία Εβδομάδα, δεν θέλω να πω οτιδήποτε, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ζει, δουλεύει. Είμαι κάθε μέρα στην διάθεση όλων. Έχω τα προβλήματά μου, αλλά τα αντιμετωπίζω και με πίστη και με θάρρος και με υπομονή. Δόξα τω  Θεώ. Έχω υπόψιν ότι ο Θεός δεν δίνει περισσότερα απ’ όσα αντέχει ο κάθε Χριστιανός. Νομίζω μου έδωσε ως εκεί που αντέχω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα της υγείας μου. Δοξολογώ τον Θεό γιατί με βοήθησε και τις τομές που είχα να κάνω στην Εκκλησία τις έκανα και τον ευχαριστώ».

Ο Μακαριώτατος, τόνισε πως είναι πανέτοιμος, «ότι ώρα αποφασίσει ο Θεός να με πάρει, είμαι στη διάθεσή Του. Έχω πλήρη συνείδηση της αποστολής μου, αγαπώ την Εκκλησία, αγωνίζομαι υπέρ της και υπέρ της Ορθοδοξίας και ο στόχος μου είναι η Εκκλησία του Χριστού να εξυπηρετηθεί από όλους εμάς τους κληρικούς που ταχθήκαμε να βοηθάμε την Εκκλησία και τους πιστούς μας. Η Εκκλησία δεν είναι ο ναός και τα κτίσματα, είναι οι πιστοί μας. Η προσπάθεια μου είναι πως θα υπηρετήσω την εικόνα του Θεού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δια(σταύρωση) ξιφών στην Εκκλησία… Βέλη από Αρχιεπίσκοπο, αγάπη από Ησαΐα

Μάθημα κροτίδων από τον Μακαριώτατο

Ο Αρχιεπίσκοπος κλήθηκε να στείλει μήνυμα και σε όσους τηρούν το επικίνδυνο έθιμο των κροτίδων, με αποτέλεσμα να θυμηθεί τα δικά του παιδικά χρόνια, όταν και ο ίδιος έφτιαχνε κροτίδες.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε ότι «πρέπει να γίνει πολύ αυστηρή και νομίζω είναι η Αστυνομία μας. Οι μικροί τους αρέσει να κάνουν αταξίες. Αν βάλω και τον εαυτό μου όταν ήμουν μικρός, το ίδιο κάναμε. Όταν ήμουν μικρός, πήγαμε και πήραμε λεύκες που έκοψε κάποιος από το χωράφι του για να κάνει τράβες για το σπίτι που θα έχτιζε για τα παιδιά του. Πήγαμε, πήραμε τους κορμούς και ακόμα και σήμερα όταν το σκέφτομαι, απορώ πως φέραμε εκείνους τους κορμούς στην εκκλησία. Μετά μας είπε ο επικεφαλής να πάμε όλοι στα σπίτια μας και να φέρουμε από ένα μπουκάλι πετρέλαιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία ο Αρχιεπίσκοπος για τα περί παραίτησης του-«Βρίσκομαι εν ζωή...»

Όπως ανέφερε, στη συνέχεια «βάλαμε τα ξύλα και μέχρι να το πάρει μυρωδιά ο κοινοτάρχης, ο δάσκαλος και ο ιδιοκτήτης που είχε τις λεύκες μισοκάηκαν και η φωτιά ήταν τόσο φουντωμένη που δεν μπορούσαν να την σβήσουν. Τις κροτίδες τις φτιάχναμε με τα χέρια μας, δεν είχαμε χρήματα να αγοράζουμε. Παίρναμε κεφαλές των σπίρτων, τα ξύναμε και βάζαμε μέσα 2-3 σκληρά βοτσαλάκια για να υπάρχει τριβή και να σπάσει η τσάκρα».

Πρέπει, υπέδειξε «τόσο οι γονείς να ενδιαφερθούν, όσο και η ενορία, αλλά και η Αστυνομία, γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και πολλοί χάνουν τα χέρια και τα μάτια τους. Οι μικροί 10, 12, 14 χρονών, αν θέλουν να κάνουν κάτι για να φανούν, θα κάνουν τις ανοησίες τους» και συνέχισε λέγοντας ότι «εμένα τότε μου θύμωσαν. Ήρθε ο κοινοτάρχης, αλλά τη φωτιά δεν μπορούσαν να την σβήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμφύλιος στην Εκκλησία, βολές Αρχιεπισκόπου-«Αν δεν προσγειωθούν, πάμε λάθος»

Δειτε Επισης

Η έκπληξη Φον ντερ Λάιεν στον ΠτΔ, οι θερμοί εναγκαλισμοί και το παραστράτημα Χριστοδουλίδη
Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Συντονισμός ομάδας Κυπριακού ενόψει Νέας Υόρκης-«Εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα»