Ψήνεται το πρωτόκολλο για την εστίαση-Είδε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής ο Χατζηπαντέλας

Την προσεχή Δευτέρα θα ληφθούν αποφάσεις μαζί με τους ειδικούς και αναλόγως θα διαμορφωθούν τα πρωτόκολλα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά το τέλος διάσκεψης Τύπου για την Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία έγινε την Πέμπτη, στο Υπουργείο Οικονομικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ποσοστά νοσηλευόμενων ανάλογα με το εμβολιαστικό τους ιστορικό

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει το 24ωρο τεστ σε ανεμβολίαστους και αν θα υπάρχουν προϋποθέσεις και για τους εμβολιασμένους, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι κάτι που μελετάται και ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα μέχρι να ανακοινωθεί.

Ο κ. Χατζηπαντέλας πρόσθεσε ότι έχει ακούσει τις εισηγήσεις των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής και ότι θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. «Αναλόγως θα αποφασίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ακούσει τις απόψεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και ξέρουμε μέχρι πού φτάνουν τα όριά μας. Βάσει των προτάσεων από τους ειδικούς θα διαμορφωθούν και τα ανάλογα πρωτόκολλα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για όσους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλειστές δομές, ο κ. Χατζηπαντέλα εξήγησε ότι αυτό δεν έχει γίνει γιατί οι ειδικοί θέλουν να προστατεύσουν τους ασθενείς από την πιθανότητα νόσησης. Ωστόσο, το θέμα θα εξεταστεί τη Δευτέρα, κατά τη συνάντησή του με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. «Αν πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο, θα το αλλάξουμε», ανέφερε.

Επιπρόσθετα, ερωτώμενος για ενδεχόμενες χαλαρώσεις στην είσοδο των επισκεπτών στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων που ισχύουν. «Τα λαμβάνουμε όλα υπ΄ όψιν. Είναι ένα θέμα που θα το ξαναθέσω στους επιστήμονες και ανάλογα με τις τοποθετήσεις τους θα πάρουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
«Ψηφιακός Πολίτης» και «Ψηφιακός Βοηθός» μέχρι το τέλος του χρόνου-Η λειτουργία τους και πώς θα εφαρμοστεί το AI