Μειώνεται το χρονικό περιθώριο για την τρίτη δόση-Στο μικροσκόπιο τα γηροκομεία

Δεν αφήνει περιθώρια για χαλαρώσεις η επιδημιολογική εικόνα, καθώς η στασιμότητα που παρατηρείται, σε συνδυασμό με τον αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, απομάκρυναν, αυτή τη στιγμή, τις όποιες χαλαρώσεις από τον ορίζοντα.

Αυτό που αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τους επιστημονικούς του συμβούλους, είναι δύο αλλαγές που αποσκοπούν στην περαιτέρω θωράκιση του πληθυσμού.

Θέση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας είναι να μειωθεί κι άλλο ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ δεύτερης και ενισχυτικής δόσης εμβολίου και να επιτραπεί η χορήγησή της στους πέντε μήνες, αντί στους πέντε και δύο εβδομάδες που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Εκτενής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε και για τα γηροκομεία, καθώς καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξαν και ανθρώπινες απώλειες, καθώς έχασαν τη ζωή τους έξι ανεμβολίαστοι και ένας εμβολιασμένος ένοικος.

Η σύσταση των ειδικών ήταν να γίνεται πιο συχνός και πιο συστηματικός έλεγχος του προσωπικού που φροντίζει τους ηλικιωμένους αφενός και αφετέρου να συσταθεί στους ιατρούς των οίκων ευγηρίας να κάνουν χρήση του φαρμάκου που έχουν, πλέον, στη διάθεσή τους και στις περιπτώσεις που ενδείκνυται να το δίνουν στους ασθενείς. 

Αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και σε σχέση με τα παιδιά 12-17 ετών που είναι ανεμβολίαστα, καθώς αναμένεται να προωθηθεί η εισήγηση να τους επιτραπεί να συνοδεύουν τους εμβολιασμένους γονείς τους σε χώρους εστίασης, με την προσκόμιση αρνητικού τεστ.

Παράλληλα, οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την κατάσταση και περιμένουν τα αποτελέσματα της αλληλούχισης, η οποία θα καταδείξει σε ποιο βαθμό υπάρχει στην κοινότητα η Όμικρον 2, ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσον ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων, σε συνδυασμό με το πολύ κρύο, που ανάγκασε κόσμο να κλείσει τα παράθυρα σε κλειστούς χώρους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκε ρεκόρ Guinness σε φιλανθρωπικό φεστιβάλ στο περιβόλι Αγίου Λαζάρου
Αξιοποίηση συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα ζήτησε η υπουργός Γεωργίας
Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»