Στολίστηκε το δέντρο των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα

«Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια, μέχρι να διακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου μας». Αυτό ήταν το μήνυμα του Επιτρόπου Προεδρίας για θέματα εγκλωβισμένων και αγνοουμένων, Φώτη Φωτίου στους συγγενείς αγνοουμένων, από την Ελλάδα, που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Κοραή, στολίστηκε το δέντρο των αγνοουμένων, με φωτογραφίες των ηρώων της τουρκικής εισβολής και των οποίων η τύχη, ακόμη και σήμερα  αγνοείται. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Γραφείο του κ. Φωτίου, με το μήνυμα «ας στολίσουμε το δένδρο με μία φωτογραφία αγνοουμένου μας».

Λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα, συγγενείς αγνοουμένων μαζεύτηκαν στην πλατεία Κοραή, όπου στόλισαν το δέντρο, κρεμώντας τη φωτογραφία των συγγενών τους. Ο Επίτροπος Προεδρίας, σε δήλωσή του στον REPORTER ανέφερε ότι είναι μέρα τιμής η σημερινή και «στολίζοντας αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων μας, των ηρώων μας, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια, δεν θα σταματήσουμε αυτό τον αγώνα, μέχρι να διακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου μας».

Ο κ. Φωτίου απηύθυνε έκκληση στην διεθνή κοινότητα, «τους ισχυρούς της γης, να πείσουν και να πιέσουν την κατοχική δύναμη, την Τουρκία, που ευθύνεται γι’ αυτή την τραγωδία, να συνεργαστεί ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στις εκατοντάδες των συγγενών, που εδώ και 47 χρόνια ακόμη περιμένουν απαντήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους».

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε και τη νέα γενιά των αποδήμων Κυπρίων, «που όχι μόνο εδώ στην Αθήνα, αλλά και στο Λονδίνο και στον Καναδά και στην Νότια Αφρική και αλλού, δίνουν το μήνυμα ότι ανεξάρτητα ότι δεν έζησαν αυτή την περίοδο του πολέμου του 1974 είναι ευαισθητοποιημένοι και αυτό τους τιμά ιδιαίτερα».

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Να καταστήσει σαφές τι είναι επιτρεπτό για μεταφορά από κατεχόμενα καλεί Τμ. Τελωνείων η Επ. Διοικήσεως
Ο διάλογος είναι το καλύτερο μέσο για την επίλυση διαφορών, διαμηνύει στους μαθητές ο Χαρτσιώτης
Την ενδεχόμενη διαγραφή προστίμων εταιρειών από Έφορο συζήτησε η Επιτροπή Ενέργειας
Το πρόβλημα της στέγασης στην Κύπρο-Τι έδειξε η έρευνα της Eurostat και το αποτέλεσμα της εξίσωσης του Μάκη Κεραυνού
Superhome: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μας-Λύπη για το συμβάν στο Neon Mall of Pafos
Ύψιστη προτεραιότητα μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού διαμηνύει η Υπ. Παιδείας
Διαφωνία Δήμου Π. Χρυσοχούς με προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού
Το Τμήμα Γεωργίας διερευνά διάθεση χαλλουμιού κατά παράβαση προδιαγραφών ΠΟΠ
Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας