Μαθητές, τσολιάδες και σώματα ασφαλείας τίμησαν την 28η Οκτωβρίου (pics)

Mε κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, όταν οι Έλληνες είπαν το ηχηρό «ΌΧΙ» στους Ιταλούς και συντάχθηκαν με τις συμμαχικές δυνάμεις, ώστε να αναχαιτίσουν την προέλαση του γερμανοϊταλικού άξονα, ο οποίος ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο.

Η Κύπρος, τότε προσέφερε στην Ελλάδα στρατιώτες, για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Ογδόντα ένα χρόνια μετά, η Κύπρος τιμά τους ήρωες της, αλλά και τους Ελλαδίτες ήρωες, που έπεσαν μαχόμενοι, για να ζήσουν οι επόμενες γενιές ελεύθερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Στρατιώτες παρέλασαν τραγουδώντας το «χώμα που περπάτησα»

Για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση μπροστά από την Πρεσβεία της Ελλάδας, την οποία παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΠΑΝ, Πρόδρομο Προδρόμου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ο Έλληνας Πρέσβης Ιωάννης Παπαμελετίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, κάποια από τα οποία κρατούσαν πλακάτ με όλα τα κατεχόμενα χωριά, ενώ άλλα κρατούσαν τη σημαία των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται ότι η παρέλαση πραγματοποιείται για πρώτη φορά, έπειτα από δύο χρόνια, αφού πέρυσι ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού και το 2019 λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την συγκεκριμένη ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με καθυστέρηση ένα μήνα στάλθηκε στην Βουλή το... κατεπείγον Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Μακρύς ο δρόμος
Παράπονα για στρεβλώσεις στην εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών-Μέσω Νομοσχεδίου επιχειρείται η διόρθωση τους
«Καταδικασμένα» στα προβλήματα παραμένουν τα Δικαστήρια-Νέο backlog υποθέσεων, εγκαταστάσεις μιας άλλης εποχής
«Μας πετούν σπρέι, χαρτοπόλεμο, αντικείμενα… Αντί να το απολαύσουμε, πάμε με το άγχος»
Κούνησε το δάκτυλο σε Υπ. Υγείας και έδωσε τελεσίγραφο το Δικαστήριο για τον θάνατο του επτάχρονου Αλεξάνδρου
Τορπιλίζουν την πολυμερή οι Τούρκοι-Δεν κάθονται σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση του ψευδοκράτους
Ρηξικέλευθη απόφαση από το ΔΗΚΟ-Δίνει φωνή σε όλους τους πολίτες για να ψηφίζουν στο συνέδριο του κόμματος
Ευελιξία για επιστροφές μεταναστών μέσω οδηγίας αντί κανονισμού από Ε.Ε. ζήτησε ο Ιωαννίδης
Μολότοφ, επεισόδια και δακρυγόνα μετά τη νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη-Πεδίο μάχης το Σύνταγμα
Συνεδρίασαν και ζητούν λύση στο πρόβλημα με τις εξουσίες τους οι 93 αντιδήμαρχοι-Αρχίζουν συναντήσεις