Πώς θα έμοιαζε η Κύπρος αν κάθε χωριό έκανε μνημείο το τοπικό του προϊόν… (pics)
14:35 - 15 Οκτωβρίου 2021
Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόσφατη φαεινή ιδέα στη Ξυλοφάγου, με την τοποθέτηση μιας μεγάλης πατάτας στην είσοδο του χωριού, με τις φωτογραφίες από το ομοίωμα της πατάτας, να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η συγκεκριμένη πατάτα, όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης, Γιώργος Τάσου, θα μετονομαστεί στη συνέχεια με «Big Potato», με την ιδέα να προέρχεται από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που τοποθέτησαν στις εισόδους τους διάφορα προϊόντα που φημίζονται.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η ποικιλία «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τα μανάβικα. Το έργο όπως εξήγησε επίσης ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και απώτερος στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα τέσσερα μέτρα, ενώ γύρω από την πατάτα πρόκειται να διαμορφωθεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ίδια ώρα, προκύπτει για το πώς άραγε θα έμοιαζε η Κύπρος, αν κάθε χωριό τοποθετούσε στην είσοδό του, το προϊόν για το οποίο φημίζεται. Σημειώνεται, πως κάθε χρόνο διοργανώνεται πληθώρα φεστιβάλ σε κάθε άκρη της Κύπρου, με τα χωριά να διαφημίζουν τα προϊόντα που παράγουν...
Δείτε παρακάτω τα χωριά και τα προϊόντα για τα οποία φημίζονται...
- Διερώνα για τα μανταρίνια
- Πόλη Χρυσοχούς για τα ψάρια
- Πολέμι για τις τουλίπες
- Κίτι για την αγκινάρα
- Αγρός για το τριαντάφυλλο
- Χλώρακα για τα αγγούρια
- Σκαρίνου για τα γαϊδούρια
- Κάμπος της Τσακίστρας, Πλατανιστάσα, Πεδουλάς και Τρεις Ελιές για τα κεράσια
- Μαρώνι για τις ντομάτες
- Πλάτρες για τα βότανα-λεβάντας
- Σωτήρα για το κολοκάσι
- Λεύκαρα για τον ταβά
- Ανώγυρα για το παστέλι
- Ορμήδεια για το ρόδι
- Μηλιού για τα πορτοκάλια
- Κακοπετριά για γλυκά του κουταλιού
- Κυπερούντα για τα μήλα
- Άλωνα και Πελέντρι για τη ζιβανία
- Βάσα, Λόφου, Φοινί, Ποταμίτισσα και Άρσος για τον παλουζέ
- Φρέναρος για τα καρπούζια
- Λιοπέτρι για τα καρότα
- Κάτω Μύλος Λεμεσού για τα ροδάκινα
- Πολύστυπος για τα φουντούκια
- Ανώγυρα για την ελιά
- Κάτω Πύργος για σύκο και χαλίτζι
- Μενεού για οφτό
- Καλοπαναγιώτης για μέλι