Ζητούν κάθαρση οι ασθενείς-«Τα προβλήματα με τσαρλατάνους κι απατεώνες δεν είναι σημερινά»

Την έντονη ανησυχία αλλά και αγωνία τους, εκφράζουν οι οργανωμένοι ασθενείς για τις υποθέσεις, οι οποίες διερευνώνται από την Αστυνομία και αφορούν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από γιατρούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εάν οι υποθέσεις αυτές αποδειχθούν στο Δικαστήριο, θα σημαίνει ότι οι ανησυχίες τις οποίες εδώ και χρόνια εκφράζει η ΟΣΑΚ  για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι γιατροί ενεργούν, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς, δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Σε αυτές τις υποθέσεις, η ΟΣΑΚ προσθέτει και τις περιπτώσεις γιατρών, αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι προτρέπουν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν. Χαρακτηρίζει την πράξη αυτή "εγκληματική" και ζητά την παρέμβαση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και όποιων άλλων επίσημων φορέων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες, οι οποίες γίνονται τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τις συναντήσεις μεταξύ Νομικής Υπηρεσίας και ΠΙΣ, οι οργανωμένοι ασθενείς απευθύνονται προς το Γενικό Εισαγγελέα και αναφέρουν τα εξής: «Προς τι η έκπληξη και τα λεγόμενα μέτρα για την τιμωρία των γιατρών για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών! Και γιατί μόνο για αυτές τις περιπτώσεις ανησύχησε η Νομική Υπηρεσία;  Άλλοι οι οποίοι παρουσιάζονται ως γιατροί χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, δεν μας ενδιαφέρουν;».

Σημειώνουν ότι τα προβλήματα με "τους τσαρλατάνους κι απατεώνες", δεν είναι σημερινά, χρονολογούνται και ότι η ΟΣΑΚ έστειλε αρκετές φορές επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι "οι δικαιολογίες ότι οι θεσμοί έχουν δεμένα τα χέρια, είναι καθαρή υπεκφυγή απλά και μόνο για να ξεφουσκώσει η οργή του κόσμου και να αποποιηθούν την ευθύνη όσοι τόσα χρόνια αδρανούσαν και δεν εφάρμοζαν" τη σχετική νομοθεσία.

«Η νομοθεσία χρειάζεται αλλαγές εκ βάθρων και εκσυγχρονισμό όπως έγινε με το ΓεΣΥ και ίσως να φοβόμαστε ανάλογες αντιδράσεις; Και τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται με την απουσία από τις συσκέψεις των άμεσα ενδιαφερόμενων, αυτών δηλαδή των οποίων η ζωή κινδυνεύει περισσότερο από τους τσαρλατάνους. Των ασθενών και των εκπροσώπων τους», προστίθεται.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τη συνέχεια η οποία δεν πρέπει να περιοριστεί στα θέματα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. «Οι περιπτώσεις αυτές, είναι καταδικαστέες και θεωρούμε ότι οι Αρχές θα καταφέρουν να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη, αυτούς που αποδεδειγμένα θέτουν, με αυτές τους τις ενέργειες σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», σημειώνει.

Οι οργανωμένοι ασθενείς σημειώνουν ότι απαιτούν γενική κάθαρση στον τομέα της Υγείας, αφού εδώ και χρόνια, όπως αναφέρουν προσπαθούν να προωθήσουν υποθέσεις, οι οποίες αφορούν ανθρώπους, οι οποίοι δεν κατέχουν καν τα προσόντα για να αποκαλούνται γιατροί, όμως οι προσπάθειες μας αυτές προσκρούουν σε προσωπικές γνωριμίες, συμφέροντα αλλά και δοσοληψίες, σε κάποιες περιπτώσεις μεταξύ εμπλεκομένων.

«Ευθύνη φέρουν τόσο οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές όσο και ο ίδιος ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέρασε από το Υπουργικό η πρόταση Δαμιανού για Εθνική Στρατηγική Ψυχικής Υγείας
Σταμάτησαν οι οικοδομικές εργασίες στο Νοσοκομείο Λεμεσού-Επέστρεψαν στα καθήκοντά τους οι γιατροί
Πράσινο Υπουργικού για ενίσχυση σε επαγγελματίες αλιείς Αλιευτικού Καταφυγίου Λιοπετρίου
Ετοιμάζονται για δυναμικά μέτρα στην Ένωση Δήμων-Ζητούν να μην υπονομευθεί η αυτονομία τους
Πυρά ΠΑΣΥΔΥ σε ΕΤΕΚ-«Αναρμόδιο να διερευνήσει πειθαρχικά κατά δημοσίων υπαλλήλων»
Εγκρίθηκαν από Υπουργικό πολεοδομικά κριτήρια για αναβάθμιση σχολείων-Τι προνοεί το σχέδιο
Σήκωσε το γάντι το ΥΠΑΝ, απαντά στις καταγγελίες Ταλιαδώρου-«Ανυπόστατες και απαράδεκτες αναφορές»
Καταγγελία για βουλευτές πως «τα παίρνουν» από ιδιωτικά σχολεία-Έκλεισε την πόρτα σε ΥΠΑΝ ο Μυλωνάς
Δίπλα σε Τάττη και Καραχάν Ε/κ και Τ/κ στο Λονδίνο-Συγκεντρώθηκαν έξω από την Υπάτη Αρμοστεία
Διαφωνεί με τη στάση εργασίας στον ΕΟΑ Πάφου ο Πιττοκοπίτης-Αχρείαστη και βεβιασμένη