Συζήτησαν για την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων Προδρόμου και πρυτάνεις

Οι Υπουργοί Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Υγείας, κ. κ. Πρόδρομος Προδρόμου και Μιχάλης Χατζηπαντέλας πραγματοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σύσκεψη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσο Χριστοφίδη και τον Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Παναγιώτη Ζαφείρη, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Παντελής Σκλιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΠΑΝ  κ. Κύπρος Κυπριανού.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας των πανεπιστημίων μέσα σε συνθήκες υγειονομικής προστασίας στη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 καθώς και το σχετικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Κοινή αντίληψη όλων είναι ότι στα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξασφαλισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η διδασκαλία με φυσική παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών, τηρουμένων πάντοτε των απαραίτητων κανόνων ασφάλειας. Υπήρξε επίσης σύμπτωση απόψεων ως προς το ότι οι παρεχόμενες σήμερα δυνατότητες εμβολιασμού διευκολύνουν αυτό το στόχο.

Ο Υπουργός Υγείας αφού ακούσει και τις συστάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής θα προωθηθούν σχετικές προτάσεις για αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.    

 

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Σημαντική άνοδος σε αγροτουρισμό και αθλητικό τουρισμό
Τα παράδοξα της Δικαιοσύνης-Ζήτησαν την κράτηση κατάδικου ως... υπόδικου λόγω Κομμωτή και Κίτα, διαφορετικοί χειρισμοί για την απόπειρα φόνου
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από δάγκωμα φίνας-Το πρώτο που καταγράφηκε για το 2025 (pic)
Αντιδρά στο πρόστιμο για το αντλιοστάσιο ο ΕΟΑ Λευκωσίας-«Οι εργασίες ήταν επιτακτικές και νόμιμες»
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Διαφωνία για περικοπή επιχορήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκφράζει ο ΣΕΜΗΟ
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ