Τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί-Η πόλη με την μεγαλύτερη κάλυψη

Αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με τους άνω των 40 ετών να έχουν πιάσει ήδη το στόχο του 75%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπ. Υγείας: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα στην Πάφο, εμβολιάστηκε το 80%

Την ίδια ώρα, αυξάνονται συνεχώς και οι νεότεροι που επιλέγουν να εμβολιαστούν, ωστόσο εκτός από την ηλικιακή ομάδα 30-39, στις υπόλοιπες δεν έφθασαν ακόμα το 50%.

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε στοιχεία για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος μέχρι και τις 23 Ιουλίου.

Η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με 1η δόση ανά ηλικία είναι:

* Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Στατιστική Υπηρεσία του 2019

Συνολικά εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 71,7% του ενήλικου πληθυσμού (18+), και ποσοστό 63,2% του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία (2019), εκτιμάται ότι 202,781 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, όπως φαίνεται και στον συνημμένο χάρτη, η Πάφος παραμένει πολύ ψηλά, έχοντας ξεπεράσει το 80% του πληθυσμού της που έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση (80,7%). Ακολουθούν οι Επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 77,6% και 72,3% αντίστοιχα και η Επαρχία Λεμεσού με 69,8%. Χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Επαρχίες παραμένει η Επαρχία Λάρνακας με 66,1%.

Στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης παγκύπρια έγιναν από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 23 Ιουλίου συνολικά 5,877 εμβολιασμοί.

Σε ότι αφορά τις επαρχίες, την πρωτιά κατέχει η Πάφος με 80,7% εμβολιαστική κάλυψη και ακολουθεί η Αμμόχωστος με 77,6%, στην Τρίτη θέση η Λευκωσία με 72,3%, ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι η Λεμεσός με 69,8% και η Λάρνακα με 66,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Η ευθανασία δεν μπορεί να αποτελεί εργαλείο διαχείρισης υγιών ζώων
Ενδεχόμενο γενικής απεργίας στα κατεχόμενα για τον «κανονισμό της μαντίλας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρεσβευτής της χώρας μας διεθνώς το Ιδρυμα Λεβέντη
«Ήταν πάντα εκεί να καταγράψει»-Κηδεύτηκε ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Παπαστυλιανού
Ικανοποίηση Κυβέρνησης για ψήφιση νόμου για ρύθμιση αγοράς ηλεκτρισμού-«Πολλά οφέλη για καταναλωτές»
Ικανοποίηση Φορέα Κοινωνικής Στήριξης για απόφαση Ανωτάτου-«Θα συνεχίσει απερίσπαστα το έργο του»
Το επόμενο διάστημα ο διορισμός για το Συνήγορο του Ασθενή-«Έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό»
Αποσύρεται ηλεκτρική συσκευή από την αγορά-«Κίνδυνος για ηλεκτροπληξία και εγκαύματα»
Τίθεται σε λειτουργία πλατφόρμα επιλογής στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Όλες οι λεπτομέρειες
Τρίτο Cyprus Forum Cities–«Χτίζοντας τις πόλεις του αύριο, σήμερα»