Το καταλληλότερο κλείσιμο για ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα!

Με την επιτυχή διεξαγωγή του 4ο Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των δραστηριοτήτων του προγράμματος Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου που υλοποιήθηκε από την εταιρεία ΙΜΗ στα πλαίσια του έργου CAPturing the Future Generation με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες που αφορούν στην ΚΑΠ και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτήν τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Επιπρόσθετα ομιλητές τόσο από Κύπρο όσο και από το εξωτερικό αλλά και τη Μονάδα Συντονισμού Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησαν για διάφορα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Μέσα από το συνέδριο επίσης δόθηκε η ευκαιρία σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου να έρθουν σε επαφή με παράγοντες του αγροτικού επιχειρηματικού τομέα για να μπορέσουν να προωθήσουν τα καινοτόμα αγροτικά προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν προκύψει μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 

Το συνέδριο έκλεισε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την τελετή βράβευσης των ομάδων που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στον διαγωνισμό StartUp που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος. Την απονομή των βραβείων έκανε, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Αρμόδια πολιτικής στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Μονάδας Συντονισμού Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρίνα Χατζηγιάννη. Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό StartUp είχαν την ευκαιρία, πέρα από τα βραβεία που κέρδισαν, να παρουσιάσουν και την ιδέα τους μπροστά στο κοινό του συνεδρίου. Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό πήρε η ομάδα PERCYSENT του ΤΕΠΑΚ, τη δεύτερη θέση η ομάδα AGROW που αποτελείται από σπουδαστές/σπουδάστριες των ΜΙΕΕΚ Λεμεσού, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα BIOTIFUL με μαθητές από το Βουλγάρικο Σχολείο Κύπρου. 

Τόσο οι ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό όσο και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου, με τις καινοτόμες ιδέες τους για αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική και δυναμική στον αγροτικό τομέα της Κύπρου και δη ανάμεσα στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τομέα.  Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να δοθούν οι ευκαιρίες και τα εφόδια σε αυτούς για να μπορέσουν να καινοτομήσουν και να δώσουν νέα πνοή στον αγροτικό τομέα.

Το έργο CAPturing the Future Generation, στο σύνολο του, εστιάζει στις προκλήσεις του γηράσκοντος αγροτικού πληθυσμού και στοχεύει, μέσω των δραστηριοτήτων του, καθώς και μέσω της προώθησης της επιχειρηματικότητας μεταξύ της νέας γενιάς να γεφυρώσει το κενό και να παρακινηθούν περισσότεροι νέοι να έχουν εμπλοκή στον αγροτικό τομέα μέσω μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία ΙΜΗ στο +357 22505555 και μέσω e-mail στο Andri.Kyriacou@imhbusiness.com.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο στο ακόλουθο βίντεο

 

Δειτε Επισης

Αυτός είναι ο τελικός πίνακας κατάταξης για το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ του Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο για επίδομα Τέκνου
Η ΕΣΚ καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να αναθεωρήσει μετά από αγωγή κατά δημοσιογράφου
Καταβολή από ΚΟΑΠ πέντε εκατομμύρια για βιολογική φυτική παραγωγή
Εντατικοποίηση προσπαθειών για υλοποίηση του Σχεδίου «Κτίζω» ζητά η Επιτροπή Προσφύγων
Από το 2009 δεν άλλαξε το επίδομα για τα παιδιά που είναι στην αναδοχή-Ανάγκη για αναθεώρηση
Έδωσαν τη διαβεβαίωσή τους 32 αξιωματικοί Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης επί νομοσχεδίου για ασφάλεια τροφίμων
Στο Μιλάνο για επιστροφή στην Κύπρο οι μαθητές και συνοδοί που αποκλείστηκαν στην Ελβετία
Παρατεταμένες συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και συνθήκες καύσωνα για την Κύπρο