Τι ισχύει για τα rapid test και τους εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εταιρείες

Δεν πρέπει να συνυπολογίζονται στο ποσοστό των εργαζομένων που πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης, οι εμβολιασμένοι που απαλλάσσονται από αυτό το μέτρο.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας έπειτα από απορίες πολιτών, οι εργοδότες πρέπει να αφαιρούν από την «εξίσωση» όσους εργαζόμενους απαλλάσσονται επειδή έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού ως ακολούθως:

  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες όπου εργάζονται με φυσική παρουσία μέχρι πέντε (5) άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες όπου εργάζονται με φυσική παρουσία πέραν των 5 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον στο 50% των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος οφείλουν να συμμετέχουν και οι αυτοεργοδοτούμενοι, καθώς και άτομα που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί ή/και έχουν την ευθύνη για τη φροντίδα ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία ή ατόμων που δεν μπορούν να αυτό-εξυπηρετηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντονες ανησυχίες ΠΑΣΥΝΜ για επιθέσεις σε βάρος νοσηλευτών
Error στο ΥΠΑΝ για την ηλεκτρονική εγγραφή μαθητών-Φωνές για πρόχειρο προγραμματισμό
Εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες για υιοθεσία-Εισάγεται εκπαίδευση και αποκάλυψη πληροφοριών
Άρχισαν τα χιόνια στο Τρόοδος-Στα λευκά οι ψηλότερες κορυφές
Κάνει βουτιά η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και χιόνια-Αναμένεται ψυχρό Σαββατοκύριακο
«Ανακρίνεται» από την Βουλή το Υπουργείο Παιδείας για το «Γονέας 1 και 2»-Ζητούν εξηγήσεις οι βουλευτές
Το νερό... δεν μπήκε στ' αυλάκι και οι ελλείψεις νερού προβληματίζουν-«Το καλοκαίρι δεν το βγάζουμε φέτος»
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για το ένα εκατ. ευρώ
Αντίθετη σε πρόταση ίδρυσης Ανεξάρτητης Αρχής Προσβασιμότητας η Επ. Διοικήσεως
Έφυγαν οι δύο, δεν μετακινήθηκαν οι τρεις-«Άρνηση να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα, καθυστερήσεις στο ΚτίΖΩ»