Ικανοποιημένοι με την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία οι γονείς Δημοτικής

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Υπουργικού την Τετάρτη για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, εξέφρασε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Υπουργικού σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για διενέργεια ελέγχου με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία) στα παιδιά που φοιτούν στις Δ΄-Στ΄ τάξεις Δημοτικών σχολείων, ο κ. Χριστοφή είπε ότι «αν και εφόσον θα συνεχίσουμε όπως είχαμε προηγουμένως, που αφορά τη σύσταση, τότε όλα καλά».

«Αν θα αλλάξει κάτι, διότι ακούμε διάφορα, θεωρώ ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τη δική μας την πλευρά, καθότι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων πριν να κλείσουμε έδωσαν μια μεγάλη μερίδα τη συγκατάθεση τους για να διενεργούνται τεστ στα παιδιά της Δ΄, Ε΄, Στ΄. Εκεί που θα προσπαθήσουμε να τους επιβάλουμε υποχρεωτικά, θα έχουμε αντιδράσεις αρκετές. Αν και ο Υπουργός Παιδείας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή έχει πει ότι είναι σύσταση, ακούγεται ότι το Υπουργείο Υγείας θέτει ως υποχρέωση για τους μαθητές των Δημοτικών και αυτό θα φέρει αρκετές αντιδράσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοφή επανέλαβε ότι μεγάλη μερίδα γονιών το έχουν δει ήδη θετικά και έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για να υποβάλλονται τα παιδιά σε διενέργεια του ρινικού τεστ, το οποίο είναι πολύ πιο ανώδυνο.

Σε ερώτηση αν τους ικανοποιεί η απόφαση του Υπουργικού για επιστροφή των μαθητών από τη Δευτέρα, ο κ. Χριστοφή απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «αυτό ήταν και δικό μας αίτημα όπως οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, γιατί τουλάχιστον έχουμε αποδείξει το τελευταίο διάστημα ότι τα περιστατικά δεν εξέρχονται των σχολικών χώρων σε τόση μεγάλη διάσταση όσο θέλουν κάποιοι να μας το επιβάλουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινός όμηρος φιλά στο μέτωπο μαχητή της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή του
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
Απαντήσεις για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ–Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Χειροπέδες σε 30χρονο για εμπρησμό οχήματος ιδιοκτησίας 70χρονου στη Λεμεσό