Ικανοποιημένοι οι δάσκαλοι με την αλλαγή των πρωτοκόλλων-«Υιοθέτηση μέρους των προτάσεων μας»

Ικανοποιητική εξέλιξη αποτελεί  η υιοθέτηση από το Υπουργείο Υγείας αλλαγών στα υγειονομικά πρωτόκολλα που επανειλημμένα έθεσε η ΠΟΕΔ.

Σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου είπε ότι "πρόκειται για υιοθέτηση μέρους των προτάσεων που καταθέσαμε προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Επιδημιολογική ομάδα, ώστε να στηριχθούν τα σχολεία μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Ως συνέχεια της εν λόγω ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας, αναμένουμε από το ΥΠΠΑΝ την άμεση αποστολή σχετικής εγκυκλίου ή αναθεωρημένων πρωτοκόλλων που να δίνουν ξεκάθαρες οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες".

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, "είχαμε εισηγηθεί τόσο το κλείσιμο τμημάτων ή/και σχολείων εκεί και όπου χρειάζεται, για να αποτραπεί τυχόν αλυσίδα μετάδοσης με συγκεκριμένο αριθμητικό κριτήριο όσο και τη διενέργεια εναλλακτικών μορφών τεστ στα παιδιά, ώστε να εντοπίζονται όσο γίνεται έγκαιρα τυχόν κρούσματα μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού".

Η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά, πάντα σε πλαίσιο ασφάλειας και υγείας, για αυτό και η συνεχής επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων και κατ’ επέκταση η στήριξη των σχολικών μονάδων είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, η Πολιτεία οφείλει άμεσα να παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία στους εκπαιδευτικούς και ένας από τους  "τρόπους προστασίας είναι με τον εμβολιασμό όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούν", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Χτίζουν «κοινωνικές κατοικίες» σε γη ελληνοκυπρίων οι Τούρκοι-Στις 28 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες
Η Πράσινη Φορολογία βάζει στον κάλαθο το πληρώνω όσο πετώ-«Μας ζήτησαν ξανά, αλλά δεν τα έκαναν σωστά»
Οι αντιδράσεις οδήγησαν το «Ράλι Αφροδίτη» εκτός του Δάσους Πάφου-Επενέβη η Παναγιώτου
Εξέφρασε στήριξη σε παιδιά με γενετικές παθήσεις ο υπουργός Υγείας
Βήματα προόδου από την Κύπρο σε θέματα ισότητας φύλων-Οι δράσεις που τρέχει η Κυβέρνηση
Ξεφάντωσε στη Λεμεσό το βασιλικό ζεύγος του Καρναβαλιού του Ρίο
Σπάει το φράγμα των 30 βαθμών ο υδράργυρος-Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή
Αρκετά τα προϊόντα που εισάγονται και βαφτίζονται ως Κυπριακά ή Ελληνικά-Ανησυχία για όξυνση του φαινομένου
Ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά