Την πρώτη δόση του εμβολίου θα λάβουν 310,000 άτομα μέχρι τις αρχές Μαΐου

Σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μάη, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε. Παρά τη μείωση στην αποστολή εμβολίων της AstraZeneca, που επηρεάζει όλα τα κράτη της ΕΕ την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, η Κύπρος αναμένεται να παραλάβει μέχρι τέλος Απριλίου επιπλέον 270,000 δόσεις από τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα έχουν παραληφθεί από τον Δεκέμβριο 2020 σε 440,000.  

Συγκεκριμένα, και στη βάση των ποσοτήτων που αναμένεται να αποσταλούν, εκτιμάται ότι θα εμβολιαστούν τουλάχιστον με την 1η δόση του εμβολίου μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μάη επιπρόσθετα 195,000 άτομα. Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19, την πιο πάνω περίοδο θα λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στον γενικό πληθυσμό, καλύπτοντας την ηλικιακή ομάδα των 45 ετών και άνω. 

Το Υπουργείο Υγείας παραμένει προσηλωμένο στην υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Αναγνωρίζοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το βασικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, επιλέγοντας τον εμβολιασμό ως το μέσο που θα σώσει τις ζωές μας. Η συστράτευση όλων σε αυτή την τεράστια προσπάθεια θα μας προστατεύσει από τον ίο και θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητά μας.

 

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την πασχαλινή εκεχειρία του Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
ΒΙΝΤΕΟ: Στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μεταφέρθηκε το Άγιο Φως
Με αίθριο καιρό γιορτάζει το Πάσχα η Κύπρος-Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ
Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις της ανομβρίας
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής