Άρχισε να επηρεάζει και την Κύπρο η «Μήδεια»-Διακοπές ρεύματος, στα λευκά το Τρόοδος
08:45 - 16 Φεβρουαρίου 2021

Η κακοκαιρία «Μήδεια» που έντυσε στα λευκά την Αττική, άρχισε να επηρεάζει και την Κύπρο. Στο Τρόοδος σημειώθηκε χιονόπτωση και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.
Η Αστυνομία μέσα από ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους) καθώς και οι δρόμοι Πεδουλά - Προδρόμου και Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς, είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, λόγω ελαφράς χιονόπτωσης.
Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα.
Κατάσταση δρόμων λόγω καιρικών συνθηκών - https://t.co/P0mnik350t pic.twitter.com/p3axuOl2Ww
— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) February 16, 2021
Διακοπές ρεύματος
Διακοπές ρεύματος παρατηρούνται την ίδια στιγμή σε περιοχές της Λευκωσίας και Πάφου αφήνοντας τες στο σκοτάδι. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι βλάβες πρόκειται να διορθωθούν σύντομα.
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται από χθες στις 14:00 το μεσημέρι κίτρινη προειδοποίηση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι σήμερα. Όπως αναφέρει η Μετεωρολογική, βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Στα δυτικά και βόρεια κυρίως, η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 24 ωρών.
Φωτογραφίες από Καιρόφιλους Κύπρου
