«Εμβολιάζομαι για να μπορέσουν να έρθουν τα εγγόνια μου να με δουν»

Ο κ. Αντρέας Ραουνά, ηλικίας 84 ετών, η κα Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού, ηλικίας 88 ετών, και ο Διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας κ. Άθως Μάτσα, ήταν οι πρώτοι πολίτες που έλαβαν σήμερα, στην Επαρχία Λευκωσίας, το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί από τον οίκο ευγηρίας Παναγιά

Εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν εκ των πρώτων που έλαβαν το εμβόλιο, ο κ. Ραουνάς, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όπως όλα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορωνοϊό».

Δεν γίνεται, είπε, ορισμένοι να αγωνίζονται για το δικό μας καλό κι εμείς να είμαστε πολέμιοί τους. «Όλοι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, για εμένα, είναι προδότες, διότι συνεργάζονται με έναν εχθρό, ο οποίος είναι δολοφόνος», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Ραουνάς.

Όλοι εμείς που επιλέξαμε να εμβολιαστούμε, συνέχισε, έχουμε επίγνωση ότι μπορεί να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις ή παρενέργειες, όμως «εάν ο κορωνοϊός σε χτυπήσει, τότε θα σε πάρει μαζί του».
«Εύχομαι όλοι να εμβολιαστούν και τότε όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό. Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι τον καταπολεμούν, τότε για μένα δεν υπάρχει λύση», ανέφερε ο κ. Ραουνάς. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου, τον Υπουργό Υγείας αλλά και όλους όσους εργάζονται για τη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα να γιορτάζει μια ιστορική μέρα με τον εμβολιασμό όλων μας».
Από πλευράς της, η κα Λοΐζου-Φυλακτού, κληθείσα να πει πώς αισθάνεται, απάντησε «όλα καλά. Είπα στον κ. Άθω (σ.σ. Διευθυντής Μελάθρου) ότι θέλω να εμβολιαστώ πρώτη». Μιλώντας για τον γιό της και τα δύο της εγγόνια, είπε ότι ο λόγος που η ίδια εμβολιάστηκε και το παράδειγμά της θα ακολουθήσει και ο γιός της με τη σύζυγό του, «είναι για να έρθουν τα εγγόνιά μου να με δουν».
Πρώτος εκ μέρους του προσωπικού του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας εμβολιάστηκε ο Διευθυντής κ. Άθως Μάτσας, ο οποίος με τον εμβολιασμό του δείχνει την εμπιστοσύνη του προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, «που απώτερο στόχο και σκοπό έχει τον εξοβελισμό της COVID-19». «Δια του παραδείγματός μου, επιθυμώ να επηρεάσω κι άλλο κόσμο πιο νεαρής ηλικίας, διότι θεωρώ ότι εμβολιασμός επιβάλλεται», ανέφερε ο κ. Μάτσας.
Απευθυνόμενος σε όλους τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, ο κ. Μάτσας σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Ωστόσο, συνέχισε, «το δικαίωμα το δικό μας σταματά εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων. Εφόσον έχεις μια δουλειά που ασχολείται με την υγεία και την φροντίδα κάποιων άλλων ανθρώπων, επιβάλλεται εσύ να είσαι εμβολιασμένος, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μεταδόσεις έστω κι εν τη αγνοία σου ή άθελα σου τον κορωνοϊό».

Δειτε Επισης

Κοντά σε αποπαγοποίηση θέσεων για συμπλέγματα κοινοτήτων-Τίθεται σε πρακτική εφαρμογή η μεταρρύθμιση Τ.Α.
Το επικρατέστερο σενάριο για τη Γενεύη, το ερωτηματικό για παρουσία Φιντάν και η αναμονή για συμμετοχή Ε.Ε.
Άγριος καβγάς ζευγαριού σε live μετάδοση στο Tik Tok-Έσπαγαν πράγματα μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού
«Κακό τρίο» χαρακτηρίζουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι-«Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά»
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Εξέφρασε στήριξη σε παιδιά με γενετικές παθήσεις ο υπουργός Υγείας
Τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών κα υφυπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Κατασχέθηκε ο σκύλος που επιτέθηκε σε γυναίκα στη Λεμεσό-Μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο