Το πλάνο για όσους φτάνουν από Η.Β-Έρευνα και στην Κύπρο για το νέο στέλεχος

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όσον αφορά στο νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε σε χώρες της Ευρώπης. 

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που προκύπτουν αναφορικά με το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 και σε μια προσπάθεια διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας για προληπτικούς λόγους και μέχρι να αποσαφηνιστούν περαιτέρω στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, για όσους αφικνούνται στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου από σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

  1. Οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο.
  2. Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας για υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 7 ημερών. Τα πρόσωπα κάτω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν τον αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους. Δίνεται όμως η δυνατότητα να παραμείνουν σε περιορισμό στα ξενοδοχεία αν ταξιδεύουν με τους γονείς/κηδεμόνες τους ή, εάν δεν μπορούν, να κάνουν τον αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.
  3. Την 7η ημέρα, θα υποβάλλονται εκ νέου σε εργαστηριακό έλεγχο και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, θα συνεχίζουν κατ’ οίκον τον αυτοπεριορισμό τους για 3 επιπλέον μέρες (σύνολο ημερών περιορισμού: 10).
  4. Την 10η μέρα και νοουμένου ότι δεν εκδηλωθούν συμπτώματα, τα άτομα θα αποδεσμεύονται αυτόματα. Σε περίπτωση που εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον Προσωπικό τους Ιατρό για περαιτέρω ιατρική καθοδήγηση.

 
Σημειώνεται ότι το κόστος για τη μεταφορά και τη διαμονή στα ξενοδοχεία επωμίζεται το Κράτος.
 
Παράλληλα για σκοπούς αξιολόγησης και διερεύνησης, όσοι έχουν αφιχθεί την τελευταία βδομάδα από Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν διαγνωσθεί θετικοί στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα δείγματα θα προωθηθούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για  αξιολόγηση ως προς την ύπαρξη της συγκεκριμένου μεταλλαγμένου στελέχους.
 
Η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και οποιαδήποτε νέα σύσταση/εισήγηση πιθανόν να διαφοροποιήσει τις πιο πάνω ρυθμίσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται άμεσα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 1,8 εκατ. ευρώ
Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο γνωστός φωτορεπόρτερ Στέλιος Παπαστυλιανού
Επηρεάζονται πτήσεις της AEGEAN από Κύπρο λόγω απεργίας ελεγκτών στην Ελλάδα
Αντιδρούν οι εργαζόμενα για τη μετακίνηση της Μετεωρολογικής στη Λευκωσία-«Αργούν να στείλουν εικόνα τα ραντάρ»
Απαντά με παράθεση δράσεων στις επικρίσεις για το έργο αναδιάρθρωσης των ΥΚΕ το Υφ. Πρόνοιας
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε δασμούς 104% στην Κίνα-Σε ισχύ από την Τετάρτη
Τιμές ρεκόρ για επαύλεις στα κατεχόμενα με αγοραστές Τ/κ του εξωτερικού και αλλοδαπούς
Προς έγκριση του νέου «πειθαρχικού κανονισμού» για την μαντίλα στα κατεχόμενα
Στους 27 οι νεκροί και 134 οι τραυματίες από την κατάρρευση οροφής σε κλάμπ στον Άγιο Δομίνικο (vids)
Κοινό ανακοινωθέν Χαρτσιώτη και Ιωαννίδη μετά τις επικρίσεις για Ορόκλινη-Απαντούν για αλλοδαπούς, όχι όμως για την απραξία