Χτύπησαν κόκκινο οι θάνατοι τον Νοέμβριο-Προδιαγράφεται μαύρο ρεκόρ το Δεκέμβριο
16:56 - 12 Δεκεμβρίου 2020
Χτύπησαν κόκκινο οι θάνατοι τον Νοέμβριο από κορωνοϊό στην Κύπρο, με τους αριθμούς να είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί και να προδιαγράφουν νέο μαύρο ρεκόρ για τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με την αναφορά του Υπουργείου Υγείας, που αφορά από την έναρξη της πανδημίας, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2020, έχουν δηλωθεί 98 θάνατοι ατόμων, που διαγνώστηκαν με COVID-19.
Από τα 98 πρόσωπα, το 66% αφορά άντρες (=65 θάνατοι) και το υπόλοιπο 34% αφορά γυναίκες (=33 θάνατοι).
Παράλληλα, από τους 98 θανάτους οι 75 και σε ποσοστό 77%, είχαν υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19.
Σημειώνεται επίσης πως το 65% του συνολικού αριθμού θανάτων με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19, αφορά άντρες (=49 θάνατοι) και το υπόλοιπο 35% αφορά γυναίκες (=26 θάνατοι).
Η μεγαλύτερη συχνότητα θανάτων παρουσιάζεται στην ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών (28% του συνολικού αριθμού θανάτων), καθώς επίσης σχεδόν ένας στους πέντε θανάτους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 75-79.
Όπως φαίνεται από την αναφορά από σύνολο 98 θανάτων, οι 35 συνέβησαν κατά τον μήνα Νοέμβριο (36%), ενώ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2020, έχουν καταγραφεί 30 θάνατοι και σε ποσοστό 31%.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Υπουργείου, την προηγούμενη εβδομάδα έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων (=18 θάνατοι) ατόμων θετικών με την νόσο COVID-19, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, με ποσοστό 18% του συνολικού αριθμού.
Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν δηλωθεί (μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου) 12 θάνατοι ατόμων θετικών με την νόσο COVID-19, εκ των οποίων οι 11 έχουν υποκείμενη αιτία θανάτου την νόσο COVID-19.
Τέλος, 26 από τους 30 θανάτους, που έχουν καταγραφεί τον μήνα Δεκέμβριο, έχουν ως μόνιμη διαμονή την επαρχία Λευκωσίας και Λεμεσού (13 θάνατοι σε κάθε επαρχία).
Αναλυτικά τα στοιχεία της αναφοράς:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου EuroMOMO, στόχος του οποίου είναι η λειτουργία συντονισμένης έγκαιρης παρακολούθησης της θνησιμότητας και αναλύσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη προσέγγιση, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα είναι συγκρίσιμα μεταξύ των χωρών, σε περιόδους πανδημίας και άλλες λοιμώξεις που έχουν αντίκτυπο στη δημόσια υγεία π.χ πανδημία γρίπης, κύματα θερμότητας, η Κύπρος δεν παρουσιάζεται υπερβάλλουσα θνησιμότητα κατά την περίοδο της πανδημίας (μέχρι και την 49η εβδομάδα ανάλυσης των δεδομένων θνησιμότητας).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: