Αυτά είναι τα μέτρα που κλειδώνει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση της πανδημίας

Εν αναμονή νέων ανακοινώσεων από την Κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊού, αφού η κατάσταση μοιάζει εφιαλτική, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα και θάνατοι. 
 
Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση κλείδωσε στο Υπουργικό, το μοντέλο της Λεμεσού και της Πάφου, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλες τις επαρχίες και τα μέτρα θα είναι οριζόντια. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι χώροι εστίασης κλείνουν για δύο εβδομάδες και παραμένει το κέρφιου μετά τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, ενώ από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι είναι εργαζόμενοι ή αυτοί που θα πρέπει να μετακινηθούν για ιατρικούς λόγους. 
 
Επίσης, η λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.
 
Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων, των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων καταστημάτων πέραν των πέραν των 500 τ.μ..
 
Την ίδια ώρα, τα μέτρα αγγίζουν και τον εκκλησιασμό και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους, όπου θα  τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ θα επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.
 
Σε ότι αφορά τα μέτρα που είναι σε ισχύ, πχ τα γυμναστήρια, θα παραταθεί το κλείσιμο τους.  
 
Οι νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης θα επαναξιολογηθούν στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου. 
 
Σ’ ότι αφορά στις εξαγγελθείσες χαλαρώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αυτές θα περιλαμβάνουν μείωση της διάρκειας του κέρφιου, άνοιγμα των χώρων εστίασης και παραμονή του μέτρου των 10 ατόμων ανά οικία. Ωστόσο, θα τελούν υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
«Τα παιδιά μας είναι κλειστά στο σπίτι»-Κραυγή απόγνωσης από γονείς ΑμεΑ, ζητούν εργοδότησή τους
Επίκεινται μεγαλύτερες αποκοπές φωτοβολταϊκών το 2025-Έδειξε κίνδυνο για black out ο Παπαναστασίου
Έφερε διακοπές ρεύματος σε τρεις επαρχίες η κακοκαιρία-Επί ποδός συνεργία της ΑΗΚ
Υποχωρούν σταδιακά οι καταιγίδες-Λιγότερα φαινόμενα το Σάββατο ακόμα και στα παράλια
Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η Πρωτοβουλία για μια Ανθρώπινη Έγκωμη για τις τεράστιες αναπτύξεις
Σε διαμαρτυρία την Τρίτη για τη μαντίλα καλούν οι εκπαιδευτικοί στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι ποτάμια και χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές παγκύπρια-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Κενό στις δομές για αλλογενείς μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών-Αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
Τα οφέλη ισότιμης συμμετοχής γυναικών σε έρευνα-καινοτομία αναδεικνύει η Επίτροπος Τζ. Χριστοδούλου