Εν αναμονή του πορίσματος για τους οκτώ ασθενείς με καταρράκτη που έχασαν την όραση τους

Το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας για τους οκτώ ασθενείς, που χειρουργήθηκαν για καταρράκτη και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας, ακόμα να δημοσιοποιηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου Ανδρέας Κοντός, σημειώνοντας ότι αυτό αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν.
 
Ο Δρ Κοντός ανέφερε ότι από τους οκτώ που χειρουργήθηκαν οι τέσσερις έχασαν την όραση τους στο μάτι που χειρουργήθηκε, ενώ οι άλλες τέσσερις έχουν μειωμένη όραση.
  
Όπως είναι γνωστό, στο τέλος Οκτωβρίου, οι οκτώ ασθενείς, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και έτυχαν περίθαλψης και σε δεύτερη ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας  και εισήχθησαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες οικογένειες των ασθενών, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, στο οποίο διενεργήθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις και το Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λευκωσίας, διερευνά το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 4,3 εκατ. ευρώ
Επαφές Υπ. Υγείας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο προετοιμασίας Προεδρίας ΕΕ
Πρόσω ολοταχώς για παύση του ΔΣ της Αγγλικής Σχολής-Βάζει τέλος το Υπουργικό μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν
Προβλήματα ασφάλειας στο παράνομο αεροδρόμιο κατεχόμενης Τύμπου
Δίωρη στάση εργασίας στον ΕΟΑ Πάφου στις 13 Μαρτίου-Διαμαρτύρονται για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Κινδυνεύει το Αρμενικό μοναστήρι Σουρπ Μακάρ στον Πενταδάκτυλο-Ζημιές στις τοιχογραφίες
Η Βασίλισσα της Ολλανδίας στο Περιβόλι του Προεδρικού Μεγάρου με την Πρώτη Κυρία
Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε 405 σχολεία με εξοικονόμηση 35%
Τα τελευταία πέντε χρόνια 210 εκατ. ευρώ δεν απορρίφθηκαν από τους προϋπολογισμούς του ΚΦΙΚ
Δυναμικά μέτρα εξαγγέλλουν συντεχνίες εργαζομένων στα Υποστηρικτικά Προγράμματα ΥΠΑΝ