Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών-Μαζικά τεστ στο Δήμο

Μεγαλώνει συνεχώς η αλυσίδα μετάδοσης στο Λύκειο Λατσιών, μεγαλώνει και η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν συνολικά 16 κρούσματα.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Τάσο Τάσου, ο οποίος μίλησε στον Αnt1, πρόκειται για δεκατέσσερις μαθητές, από πέντε τμήματα της τρίτης λυκείου και ένα καθηγητή του σχολείου.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τάσου, «το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορούσε καθηγητή του σχολείου, ενώ μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν εντοπιστεί άλλα εννέα κρούσματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα συνολικά είναι δεκαέξι».
 
Μετά από την αύξηση κρουσμάτων, αποφασίστηκε όπως όλη η τρίτη τάξη του σχολείου παραμείνει για σήμερα στο σπίτι του, ώστε να βοηθηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ θα επιστρέψουν από αύριο στο σχολείο, όσοι δεν είναι επαφές κρουσμάτων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τάσου, «από πληροφόρηση που έχουμε από μαθητές, το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε πάρτι πενήντα ατόμων, από μαθητή του σχολείου, για το οποίο ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς, ανέφερε ότι μετά τα απανωτά κρούσματα στο σχολείο, αλλά και τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας είπε πως επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και αποφασίστηκε να γίνουν μαζικά rapid test στο δήμο Λατσιών για να διακριβωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι
Καλοκαιρινό σκηνικό ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου-Θα φτάσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυξάνονται οι εργαζόμενοι στην Κυβέρνηση, οι λιγότεροι στις Δυνάμεις Ασφαλείας-Παραμένουν οι πιέσεις για νοικοκυριά
Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα-Πολίτες εγκλωβίζονται στις δαιδαλώδεις διαδικασίες και τα λάθη του συστήματος
Προσκύνησαν τον επιτάφιο και αναμένουν ανάσταση στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (pics&vid)
Η Πρόεδρος της Βουλής έφτιαξε φλαούνες με τη γιαγιά της-«Αναμνήσεις που φυλάμε για πάντα»