Φωνάζουν για την εξεταστέα ύλη και τις εξετάσεις τετραμήνων οι μαθητές

Επανέρχονται για το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο και για την εξεταστέα ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων οι μαθητές, που σε ανακοίνωσή τους βάλλουν εκ νέου κατά το Υπουργείου Παιδείας και για άλλα σημαντικά ζητήματα.
 
Η ΠΣΕΜ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε εξέφρασε την έντονη ανησυχία της αλλά και τον προβληματισμό της, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία, τόσο γενικά όσο και με τα νέα δεδομένα, μετά τα τελευταία μέτρα.
 
Στην ανακοίνωση οι μαθητές αναφέρουν πως από την αρχή της πανδημίας, στην πρώτη της φάση, τονίσαμε ότι χωρίς πανικό και χωρίς φόβο θα έπρεπε να ακολουθηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αυξηθούν τα κρούσματα, τόσο εντός αλλά και εκτός σχολείου. Η πραγματικότητα έδειξε, πως η διαχείριση ήταν ελλιπής, ενώ η ίδια η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε όλα τα επίπεδα, ήταν ανεπανάληπτα πρόχειρη.
 
«Ως μαθητές, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχουμε επιδείξει την ωριμότητα και την σοβαρότητα που μας διακατέχει, όπως επίσης και ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως το κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε. Από την αρχή της χρονιάς λέγαμε πως, η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερη, καθώς τα σχολεία θα λειτουργήσουν με βάση τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την πανδημία. Δυστυχώς, αν και γνωρίζαμε εδώ και μήνες ότι θα ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα για να είναι όσο πιο ομαλή η λειτουργία των σχολείων».
 
Συνεχίζοντας αναφέρουν πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου, δημιουργούν αναμφίβολα, δικαιολογημένες αντιδράσεις και ανησυχίες τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, αφού εκ των πραγμάτων δημιουργούνται ανισότητες στη μάθηση. Πέραν τούτου για ακόμα ένα διάγγελμα και για ακόμα μια φορά παραμένουν σοβαρά ερωτήματα αναπάντητα, ερωτήματα που η ΠΣΕΜ, είχε θέσει πολλές φορές στο παρελθόν.
 
Τα ερωτήματα που θέτουν είναι σημαντικά. Έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο διαδίκτυο; Έχουν εξοπλιστεί (όπως έπρεπε εδώ και καιρό) όλοι οι μαθητές με τεχνολογικό εξοπλισμό; Γιατί ακόμα συζητούμε για τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων, τόσους μήνες μετά την πανδημία; Θα αποφασίσει επιτέλους κάποιος στο Υπουργείο να μας ακούσει για την ανάγκη αναπροσαρμογής της ύλης; Τι θα γίνει με την περσινή ύλη που δεν καλύφθηκε; Πως καλύπτεται η ανισότητα που δημιουργείται για Λεμεσό και Πάφο και τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη σε σχέση με αυτό;
 
Η ΠΣΕΜ θεωρεί πως άμεσα πρέπει να αναπροσαρμοστεί η διδακτέα ύλη και να εξεταστεί το ζήτημα της εξεταστέας ύλης των Παγκυπρίων από τώρα.
 
«Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι μέσα στο περιβάλλον που υπάρχει, θα είναι εγκληματικό, να εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, αφού θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα με την διδακτέα ύλη και τον διδακτικό χρόνο που χρειάζεται να καλυφθεί. Θα ενισχύσει την παραπαιδεία, το άγχος, τη βαθμοθηρία. Θεωρούμε ότι δεδομένων και των μέτρων για την πανδημία που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο πρέπει τουλάχιστον να ανασταλούν για τη φετινή χρονιά.
 
Τέλος, ως ΠΣΕΜ αναμένουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται».

Δειτε Επισης

Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος-Επιστρέφει το κρύο από την Τρίτη
Η σύγκρουση εξουσιών στην παιδεία, η κρίση που δεν εκτονώνεται και στη μέση τα σχολεία
Εξετάζονται διάφορα σενάρια για να αποφευχθούν οι αποκοπές νερού-«Δεν πήραμε έγκαιρα μέτρα»
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,4 εκ. ευρώ
Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης
Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»