«Δεν κλείνουν σχολεία, αλλά διακόπτεται η φοίτηση με φυσική παρουσία»

Συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους οι αντιδράσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την ώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί απόψε να αποφασίσει εάν τελικά ανάμεσα στα μέτρα που θα «κλειδώσουν» τη Λεμεσό και την Πάφο, θα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο γυμνασίων και Λυκείων, πλην της τρίτης Λυκείου όπου το μάθημα θα γίνεται με φυσική παρουσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν μέτρα για τα σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα οι γονείς

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόδρομος Προδρόμου, ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε πως θα κλείσουν σχολεία. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον στο πλάνο είναι να κλείσουν σχολεία, διευκρίνισε πως «δεν προβλέπεται να κλείσουν σχολεία, απλά διακόπτουν τη φοίτηση με φυσική παρουσία και συνεχίζει μέσω τηλεκπαίδευσης». Αυτό όπως ανέφερε, γίνεται ήδη σε ολόκληρες τάξεις όπου μαθητές χρειάστηκε να παραμείνουν υπό περιορισμό, λόγω κρουσμάτων. 

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που θα κλείσουν τελικά σχολεία ανέφερε πως, «η φοίτηση θα γίνει όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται για κλείσιμο. Δεν το συζητάμε αυτό. Η Κυβέρνηση έχει διαθέσει πάρα πολλά κονδύλια για αγορά εξοπλισμού. Αυτή τη στιγμή έχουν παραγγελθεί δύο χιλιάδες μίνι PC και σχεδόν δύο χιλιάδες ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως υπέδειξε ο υπουργός Παιδείας, υπάρχει συνεργασία με την ΑΗΚ και έχουν αναβαθμιστεί στη Μέση εκπαίδευση περισσότερα από 100 σχολεία παγκύπρια, πλην 7-8 σχολεία τα οποία εξετάζονται από τους ειδικούς για να βρεθούν λύσεις. «Στα Λύκεια έχουμε πλήρη κάλυψη παγκυπρίως. Δεν είναι θέμα τι νομίζει ο άλφα και ο βήτα, εμείς γνωρίζουμε πως μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, απάντησε και στις καταγγελίες πως δεν έχει σταλεί η έκθεση αντικτύπου στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, λέγοντας πως έχει σταλεί εδώ και μερικές μέρες. Υπενθύμισε δε πως έχει αλλάξει η νομοθεσία καθιστώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κανονική φοίτηση, υποδεικνύοντας πως «πλέον είναι ο νόμος. Είναι σεβαστό να έχει κάποιος αντίρρηση, αλλά κάποτε θα πρέπει να ξεκινάμε από το ότι θα εφαρμόζεται η νομοθεσία και μετά να συζητήσουμε» .

Σημείωσε ακόμα πως το Υπουργείο Παιδείας, βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες που γίνεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση και «δεν υπάρχει πουθενά θέμα προσωπικών δεδομένων. Η μόνη περίπτωση ήταν μια πολιτική κινητοποίηση που έγινε στην Ελλάδα. Εκεί τοποθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο αρμόδιος Επίτροπος ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως το κράτος και τα σχολεία θα πρέπει να ανταποκριθούν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
ΒΙΝΤΕΟ: Στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μεταφέρθηκε το Άγιο Φως
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Αναμμένο κερί προκάλεσε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λάρνακα-Στο νοσοκομείο η ένοικος
Με αίθριο καιρό γιορτάζει το Πάσχα η Κύπρος-Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί άναβαν φωτιές στη μέση του δρόμου στη Λεμεσό-Πάνω από 90 πυρκαγιές από λαμπρατζιές
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ
«Ο δίδυμος αδελφός μου έμεινε 18 και εγώ είμαι 69… Παρακαλώ να βρω ένα νύχι για να κάνω εκείνο που αξίζει»