Εγκρίθηκε σήμερα το κονδύλι για τους 300 στην πράσινη γραμμή-Αρχίζει η διαδικασία προσλήψεων

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των 300 συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών, αφού με ενημέρωση της η Αστυνομία, αναφέρει ότι η έγκριση για τα κονδύλια που αφορούν τη Σύσταση Μονάδας Επιτήρησης Πράσινης Γραμμής για έλεγχο της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, έχει εξασφαλιστεί. 

Σημειώνεται, ότι μόλις χθες το Υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι αναμένει ακόμη το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει για την ανάκτηση των κονδυλίων ύψους δέκα εκατομμυρίων, αναφορικά με την πρόσληψη των 300 ειδικών αστυνομικών για επιτήρηση της πράσινης γραμμής, ενώ την ίδια ώρα, στο περίμενε βρισκόταν και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο είναι το αρμόδιο για να τροχοδρομήσει τις διαδικασίες πρόσληψης των συμβασιούχων. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποφασιστεί για τους «300» τα καθήκοντά τους θα περιορίζονταν σε θέματα μετανάστευσης, με την επιτήρηση των σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών κατά μήκος της πράσινης γραμμής, στον έλεγχο παράτυπων μεταναστών και παράνομης εργοδότησης τους, στη μεταφορά και συνοδεία παράτυπων μεταναστών, στην περιφρούρηση και φύλαξη κέντρων υποδοχής ή φιλοξενίας αιτητών ασύλου ή χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστών και στις διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών.

Η απόφαση αυτή για πρόσληψη των συμβασιούχων, έχει ταυτόχρονα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, καθώς όπως έχει υπολογιστεί, το κόστος ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, αφού συνυπολογίζονται οι μισθοί, τα οχήματα και ο εξοπλισμός των προσώπων που θα προσληφθούν. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, το μισθολόγιο των ειδικών αστυνομικών ανέρχεται στα 7,8 εκατομμύρια ευρώ, με επιπλέον 1 εκατομμύριο για εξοπλισμό και επιπρόσθετα 1,2 εκατομμύρια για οχήματα. Κάτι παρόμοιο εξάλλου, συμβαίνει τόσο στη Λιθουανία, την Εσθονία και την Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ: Στο ψυγείο το νομοσχέδιο για τους 300 στην πράσινη γραμμή-Φωνές για… κωλυσιεργία

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 3 εκ. ευρώ
Αψήφησαν το κρύο και κουνήθηκαν στους ρυθμούς της παιδικής καρναβαλίστικης παρέλασης στη Λεμεσό (pics)
Εγκαινιάστηκε άλσος αγνοουμένων στα Τρίκαλα-«Οι αγνοούμενοι είναι η πιο οδυνηρή πτυχή της εισβολής»
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Σκυλάκι χάθηκε στο Τρόοδος-Δίνεται αμοιβή από τους ιδιοκτήτες (pics)
Ψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Σάββατο-Μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο η Coral
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Συνεχίζεται η επέλαση της Coral-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση, στους -10 η θερμοκρασία το βράδυ
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου