Με ελλείψεις και μικροπροβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά-Καταγγελίες ΠΟΕΔ

Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, καθώς φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη στελέχωση των σχολείων, ιδιαίτερα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. 

Συγκεκριμένα, αν και αρκετά σχολεία έχουν στελεχωθεί για να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα, εντούτοις, άλλα 110 σχολεία παραμένουν υποστελεχωμένα, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Alpha, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μαρία Βασιλείου. Μάλιστα, τα σχολεία αυτά, ίσως στελεχωθούν με το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, κάτι που είναι λανθασμένο σύμφωνα με απόφαση Δικαστηρίου, πρόσθεσε η κα. Βασιλείου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτο κουδούνι για τα Δημοτικά-Πίσω στα θρανία 50,000 μαθητές

Την ίδια ώρα, προβλήματα φαίνεται να παρουσιάζονται και με τους σχολικούς συνοδούς, καθώς όπως ανέφερε η κα. Βασιλείου, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να ακολουθεί οικονομίστικη προσέγγιση, για σκοπούς εξοικονόμησης περισσότερο.

Ταυτόχρονα, αξιοσημείωτο είναι και το περιστατικό που σημειώθηκε στην ορεινή Λεμεσό, όπου δεν επιτράπηκε σε τέσσερις μαθητές να εγγραφούν, λόγω καθυστέρησής τους. Όπως αναφέρθηκε, το ένα παιδί μένει ακριβώς δίπλα από το σχολείο και αναγκάζεται να ταξιδεύει οδικώς 30-40 λεπτά για να μεταβεί σε γειτονικό σχολείο, ενώ παράλληλα, στο ίδιο σχολείο, για σκοπούς εξοικονόμησης δεν διορίστηκε επιπλέον εκπαιδευτικός, σημείωσε η κα. Βασιλείου. 

Πάντως, με επί ευκαιρίας της έναρξης των μαθημάτων, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, επισκέφθηκε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, για να αναφέρει στους μαθητές χαρακτηριστικά ότι «έχετε την τύχη να είστε στα σχολεία χωρίς μάσκες και τεστ και να αφοσιωθείτε στο σχολειό», αφού όπως σημείωσε, «καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, φέτος θα επεκταθεί επίσης και το πρόγραμμα εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού αέρα στις σχολικές τάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου
«Απόλυτα ασφαλείς» αισθάνονται οι τουρίστες στην Κύπρο αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph