Αγωνία για την Ελισάβετ-«Κάτι σοβαρό συμβαίνει, το σώμα της την εγκαταλείπει»

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστέλλει την κανονική ροή του προγράμματος το BBC για την Ελισάβετ-Ντυμένος πένθιμα ο παρουσιαστής

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα μετέβησαν στην κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο Μπαλμόραλ. "Οι βασιλικές τους υψηλότητες ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης ταξίδεψαν στο Balmoral", δήλωσε εκπρόσωπος του Clarence House.

Μαζί τους είναι και ο εγγονός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ. Πηγή του παλατιού του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε και την μετακίνηση του Γουίλιαμ.

Όπως μεταδίδει το ITV, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκονται στο Μπαλμόραλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες ώρες για τη Βασίλισσα Ελισάβετ-Όλη η οικογένεια στο πλευρό της

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ταξιδεύουν επίσης για τη Σκωτία όπως έγινε νωρίτερα γνωστό. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι βρίσκονται στη μέση μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ταξιδέψουν στη Σκωτία, δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Ο Chris Ship, ο βασιλικός συντάκτης του ITV News, έγραψε στο Twitter:

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, "υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας".

"Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας".

Η βασιλική συγγραφέας Catherine Pepinster δήλωσε ότι "οι τεκτονικές πλάκες μετατοπίζονται" και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο "κατώφλι μιας νέας εποχής". Αν η βασιλεία της Ελισάβετ όντως φτάνει στο τέλος της, δήλωσε στο BBC News, θα είναι μια "τραυματική" στιγμή για τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ-Υπό ιατρική παρακολούθηση

«Το σώμα της την εγκαταλείπει»

Η προσεκτική διατύπωση της δήλωσης του παλατιού υποδηλώνει ότι "κάτι σοβαρό ενδεχομένως συμβαίνει", λέει ο πρώην βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Richard Sumner.

Μιλώντας στο BBC News, είπε: "Η όλη πολιτική του παλατιού ήταν πάντα η υποτίμηση και πάντα υποπτευόμουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα πρόβλημα κινητικότητας".

Μαζί με την προχωρημένη ηλικία μπορεί να υπάρχουν και άλλα πιο περίπλοκα ιατρικά προβλήματα, λέει και προσθέτει: "Όταν είσαι 96 ετών, φυσικά και δεν μπορείς να περιμένεις να έχεις την υγεία ενός 25χρονου. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για μια παροδική καταιγίδα που μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά νομίζω ότι κρίνοντας από την προσεκτική διατύπωση του παλατιού κάτι σοβαρό ενδεχομένως συμβαίνει εδώ".

Ο Sumner τόνισε: "Άνθρωποι που την έχουν δει λένε ότι ψυχικά είναι καλά και ενδιαφέρεται ακόμα για τα πάντα ακόμα".

Φαίνεται ότι "το σώμα της την εγκαταλείπει", συμπλήρωσε, αν και δεν είναι σαφές "με ποιον τρόπο ή πόσο άσχημα".

Στο μεταξύ, δεκάδες Βρετανοί και τηλεοπτικά συνεργεία έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του Κάστρου. Οι αστυνομικοί φρουρούν τις πύλες του δρόμου που οδηγεί στο Μπαλμόραλ.

Τι είναι μέχρι στιγμής γνωστό για την κατάσταση της υγείας της

Η βασίλισσα, η οποία είναι 96 ετών, έχει τεθεί υπό ιατρική επίβλεψη αφού οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της.

Σε ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν: "Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα παραμένει στο Balmoral".

Οι εκφράσεις ανησυχίας έχουν πλημμυρίσει την Βρετανία. Η πρωθυπουργός, Λιζ Τρας, δήλωσε: "Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί βαθιά".

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ είπε ότι "οι προσευχές του και οι προσευχές του λαού σε όλη την Εκκλησία της Αγγλίας και το έθνος" είναι με την Ελισάβετ.

Ανησυχίες για την υγεία της βασίλισσας προέκυψαν τον Οκτώβριο όταν ακύρωσε ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία. Η κινητικότητά της την εμπόδισε να παρευρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις φέτος και συνεχίζει να χρησιμοποιεί μπαστούνι.

Αν και συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον και τη Λιζ Τρους την Τρίτη, και οι δύο ταξίδεψαν στο Μπαλμόραλ "σπάζοντας" την παράδοση που θέλει η συνάντηση με απερχόμενους και νυν πρωθυπουργούς να γίνονται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αποχώρησε επίσης από μια διαδικτυακή συνεδρίαση του μυστικού συμβουλίου την Τετάρτη, αφού οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί.

Πηγή: thetoc

Δειτε Επισης

Η θέση των IDF για τον τραυματισμό Κυανόκρανων στον Λίβανο-«Πυροβολήσαμε κατά απειλής, το φυλάκιό τους ήταν κοντά»
Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ για «80 βλήματα» μέσα σε 3 λεπτά από τον Λίβανο
Επί μήνες ένοπλος Ισραηλινός παρίστανε τον στρατιώτη–Έχει φωτογραφεί και με τον Νετανιάχου στη Γάζα
Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα-Τουλάχιστον 16 οι νεκροί
Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να κάνει «ενδελεχείς έρευνες» για φερόμενες κακοποιήσεις μεταναστών
Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα-Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία
Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές συνωμοσιολόγων μετά τον τυφώνα Milton
Σαράντα νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ άλλων για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Κόλαση φωτιάς μετά από έκρηξη σε πλοίο μεταφοράς πετρελαίου στη Βαλτική
Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί το Ισραήλ ο ΟΗΕ-«Συντονισμένη πολιτική καταστροφής»