ΒΙΝΤΕΟ: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κούβα-Ένας νεκρός

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κούβα εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι μια τρίτη δεξαμενή καταστράφηκε από τις φλόγες.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν ένας κεραυνός χτύπησε μια από τις οκτώ δεξαμενές των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Ματάνσας, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, η δεξαμενή περιείχε 26.000 κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου ή περίπου το 50% της μέγιστης χωρητικότητάς της.

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, τυλίχθηκε στις φλόγες μια δεύτερη δεξαμενή, η οποία περιείχε 52.000 κυβικά μέτρα μαζούτ.

 

Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστών με τη συνδρομή ελικοπτέρων, ακολούθησε νέα ισχυρή έκρηξη τα μεσάνυχτα της Κυριακής, υποχρεώνοντας τις αρχές να διατάξουν την άμεση εκκένωση της περιοχής.

«Συνέβη αυτό που φοβόμασταν» με την καταστροφή και τρίτης δεξαμενής, η οποία περιείχε αργό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης του Ματάνσας, ο Μάριο Σαμπίνες Λορέντσο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω Twitter.

 

Η κατάσταση είναι «πολύ περίπλοκη» με «τρεις δεξαμενές να φλέγονται», ανέφερε ο κυβερνήτης χωρίς να διευκρινίσει πόσες χιλιάδες κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου περιείχε η τρίτη δεξαμενή. Συμπλήρωσε ότι πυροσβεστικές δυνάμεις από το Μεξικό και τη Βενεζουέλα έχουν σπεύσει σε βοήθεια.

Χθες Κυριακή, τέσσερα αεροπλάνα από το Μεξικό και τη Βενεζουέλα προσγειώθηκαν στο Βαραδέρο, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ματάνσας, μεταφέροντας ειδικούς στην αντιμετώπιση πυρκαγιών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τόνους πυροσβεστικού αφρού.

 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και η τύχη άλλων 16 αγνοείται, ενώ 26 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία και πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγγενείς των αγνοουμένων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. «Ο γιος μου έκανε το καθήκον του, πήγε» στη φωτιά, είπε δακρυσμένη η μητέρα ενός 19χρονου πυροσβέστη.

Ο πύρινος εφιάλτης ήρθε τρεις μήνες μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι – ανάμεσα τους και ένας τουρίστας από την Ισπανία – και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 30 τραυματίες από τη σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα-Φόβοι για μεγάλη διαρροή καυσίμων
Αυξάνονται οι διαδηλώσεις κατά του Μασκ-Επιθέσεις σε χώρους της Tesla με βόμβες μολότοφ και όπλα
Φρίκη στο Ουισκόνσιν-Μητέρα εγκατέλειψε τα επτά παιδιά της
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει τη φυσιοθεραπεία-Εξέφρασε την εγγύτητα του στους πληγέντες της Αργεντινής
'Εκλεισε η Τower Bridge στη Βρετανία-Άτομο σκαρφάλωσε στα κιγκλιδώματα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δεξαμενόπλοιο και φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα-Ξέσπασε μεγάλη φωτιά
Ζελένσκι ενόψει διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία-«Το Κίεβο θέλει ειρήνη»
Κίνδυνος ενός νέου Ιράκ σε μια τετρατομημένη Συρία-Φρικαλεότητες, κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας
Ρομάνο Πρόντι-«Ο εξοπλισμός της Ευρώπης αποτελεί σταθμό για να φτάσουμε στην κοινή άμυνα»
Ανεξέλεγκτη χρήση των drones στην Αφρική-Σκοτώνουν εκατοντάδες αμάχους