Για μια νέα «σελίδα» στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία κάνει λόγο ο Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, καλωσορίζοντας τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να υπογράψουμε σήμερα ένα μνημόνιο για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών μας δεσμών», τόνισε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε ότι ελπίζει η συνάντησή του σήμερα με τον Πούτιν να ανοίξει μια νέα «σελίδα» στις διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι θα αναφερθεί κυρίως στη Συρία, όπου η Άγκυρα θέλει να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Παράλληλα χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και είπε ότι είναι σημαντικό ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου που κατασκευάζει ο ρωσικός πυρηνικός κολοσσός Rosatom στη νότια Τουρκία να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Η εξέλιξη της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου είναι θετική και βρίσκεται εκτός κινδύνου
Βουλευτής στη Βρετανία γρονθοκόπησε ψηφοφόρο του και φυλακίστηκε-«Παραιτούμαι το συντομότερο»
Τα «βρήκε» ο Αλ Σάραα με τους Κούρδους-Νέες διακηρύξεις για ειρήνευση στη Συρία
Αισιοδοξία στις ΗΠΑ για συμφωνία με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι
Σάλος στη Ρουμανία με το «κόψιμο» του ακροδεξιού Γκεοργκέσκου από τις εκλογές
Πτήση από Σικάγο προς Δελχί γύρισε πίσω λόγω ενός ασυνήθιστου προβλήματος-Ήταν 10 ώρες στον αέρα
Πάνω από 30 τραυματίες από τη σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα-Φόβοι για μεγάλη διαρροή καυσίμων
Αυξάνονται οι διαδηλώσεις κατά του Μασκ-Επιθέσεις σε χώρους της Tesla με βόμβες μολότοφ και όπλα
Φρίκη στο Ουισκόνσιν-Μητέρα εγκατέλειψε τα επτά παιδιά της
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει τη φυσιοθεραπεία-Εξέφρασε την εγγύτητα του στους πληγέντες της Αργεντινής