Καυστικό εξώφυλλο για Πούτιν και Ερντογάν-«Διαβολικό ντουέτο» (pic)

Ως «διαβολικό ντουέτο» με κοινά ενδιαφέροντα, και πολλά κοινά σημεία, παρουσιάζει το γαλλικό περιοδικό Le Point, στο εξώφυλλό του,  τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηχώντας το κλίμα που επικρατεί σε πολλές δυτικές πρωτεύουσες και για τους δύο.  

Το άρθρο περιγράφει τη συνεργασία των δύο ηγετών οι οποίοι έχουν αναπτύξει μία σχέση «που ξαναγράφει τις γεωπολιτικές ισορροπίες», σημειώνοντας πως ακολουθούν ίδιο στυλ διακυβέρνησης: συγκεντρωτικοί, καταπνίγουν την αντιπολίτευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και την δικαιοσύνη που λειτουργεί με εντολές, και μοιράζονται την ίδια αυτοκρατορική νοσταλγία αλλά και την ίδια απέχθεια για το δυτικό μοντέλο.

«Υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό. «Άλλωστε, οι δύο άνδρες έχουν περίπου την ίδια ηλικία, 69 ετών ο Πούτιν και 68 ετών ο Ερντογάν. Αμφότεροι κυβερνούν για πολλά χρόνια. Και ελπίζουν να συνεχίσουν για πολλά ακόμη», σχολιάζει μεταξύ άλλων το άρθρο.

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά καταλήγουν με θετικό αποτέλεσμα. "Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουν συμβιβασμούς που είναι αμοιβαία επωφελείς", είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους», αναφέρει το περιοδικό.

Πηγή: lifo

Δειτε Επισης

Παρακολουθούν τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας κοντά στην Ταϊβάν οι ΗΠΑ
Κτύπησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς το Ισραήλ-Νεκροί στρατιώτες από πλήγματα της Χεζμπολάχ
Έντονος ο Γκουτέρες για την εισβολή Ισραήλ σε βάση του ΟΗΕ-«Μπορεί να συνιστούν έγκλημα πολέμου»
Συνελήφθη 49χρονος με όπλα κοντά σε προεκλογική του Τραμπ-Κουβαλούσε τυφέκιο και έμφορτο πιστόλι
ΒΙΝΤΕΟ: Tην πέταξαν έξω από την πτήση επειδή είχε τροφικές αλλεργίες-«Δεν έπρεπε να το είχα πει;»
Δεκαπέντε τραυματίες κυανόκρανοι από την εισβολή του Ισραήλ σε βάση της UNIFIL-Ζητούνται εξηγήσεις
Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ αντιπυραυλικό σύστημα απέναντι στην ιρανική απειλή
Συγγνώμη ζήτησε η κυβερνήτης του Μίσιγκαν για βίντεο όπου δίνει πατατάκια αντί για Θεία Μετάληψη
Ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλαν με τη βία» σε βάση της UNIFIL του ΟΗΕ στον Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρά δύο παιδιά και δύο ενήλικες από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στην Τσετσενία