Συναγερμός για πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη-Αναφορές για νεκρούς
22:42 - 14 Μαΐου 2022

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στο Μπάφαλο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε σουπερμάρκετ.
Σύμφωνα με το BNO News, τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχουν χτυπηθεί, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «αρκετούς νεκρούς». Μάλιστα, πολλά από τα θύματα έχουν δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι.
Το περιστατικό ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν στη σημείο και κατά την άφιξή τους, βρήκαν αρκετά θύματα στο έδαφος έξω από το σουπερμάρκετ και άλλα μέσα στο κατάστημα.
⚠️🇺🇸#URGENT: ‘Active shooter’ with several people down at Tops Grocery in Buffalo, New York#Buffalo l #NY
— Intel Point ALERT (@IntelPointAlert) May 14, 2022
A large emergency response is underway following confirmed reports of multiple people shot. No word on the suspect at this time.
More information as it becomes available! pic.twitter.com/pGb1l7fMeX
Η κατάσταση του υπόπτου δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά ένα βίντεο δείχνει έναν άνδρα να τίθεται υπό κράτηση.
«Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου. Παρακαλούμε να μείνετε μακριά από την περιοχή» δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul.
«Παρακολουθώ στενά τους πυροβολισμούς σε παντοπωλείο στο Μπάφαλο. Προσφέραμε βοήθεια στους τοπικούς αξιωματούχους. Εάν βρίσκεστε στο Μπάφαλο, παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών και των τοπικών αξιωματούχων».
Πληροφορίες από ΕΡΤ και In.gr
