Δυνατές εκρήξεις στο Κίεβο μετά τη συνάντηση Γκουτέρες με τον Ζελένσκι

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ στο κέντρο του Κιέβου.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Σύμφωνα με το Reuters, πυκνός καπνός αναδύεται από το κέντρο της πόλης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αιτία για τις εκρήξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενδείξεις από ΗΠΑ ότι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Μαριούπολη

Είτε πρόκειται για την έκρηξη ρωσικού πυραύλου είτε για τα θραύσματά του, αν προηγήθηκε κατάρριψη από την ουκρανική αεράμυνα.

Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν και στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους, την ώρα που στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας βρίσκεται ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

 

«Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

"Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας" οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο, καταγγέλλει ο ΥΠΕΞ Κουλέμπα

Η Ουκρανία χαρακτήρισε απόψε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο "αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας", μεσούσης της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

"Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, η Ρωσία αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο", κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε ο στόχος πληγμάτων σήμερα το βράδυ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες και για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΚΑΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τροχαίο ατύχημα με 8 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη-Λεωφορείο προσέκρουσε πάνω σε δέντρο
Συντριβή μικρού αεροσκάφους μπροστά από σπίτι στις ΗΠΑ-Νεκρός ο πιλότος, ένας τραυματίας (vids)
Έπεσαν Instagram και Facebook, προβλήματα και στο Messenger
Μήνυμα από το Ισραήλ μέσω Αιγύπτου στο Ιράν για την απάντηση στην πυραυλική επίθεση
Νεκρός από αεροπορική επιδρομή ο επικεφαλής εναέριων μέσων της Χαμάς, ανακοίνωσαν οι IDF
Για ανελέητο χτύπημα στη Βηρυτό κάνει λόγο ο Νετανιάχου-Πυραυλικά χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ
Εκτοξεύτηκε αποστολή της NASA που θα αναζητήσει ζωή σε δορυφόρο του Δία
Συνεδριάζει το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Νετανιάχου για την απάντηση στο Ιράν
Ο Νετανιάχου εξετάζει σχέδιο αποκλεισμού της βόρειας Λωρίδας από τρόφιμα και νερό
«Φύγετε τώρα» από τον Λίβανο, καλεί τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία των ΗΠΑ