Αποκάλυψε ότι παίρνει τα όπλα που ζήτησε ο Ζελένσκι-Συναντάται με Γκουτέρες

Tα όπλα που ζήτησαν από τους συμμάχους τους, θα λάβουν οι Ουκρανοί για τον πόλεμο με τη Ρωσία, όπως ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζελένσκι ανέφερε πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Ζελένσκι είπε, επίσης, πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ένας Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες.

Ταξιδεύει και για Ουκρανία ο Γκουτέρες

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη για συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο, μετά τη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχει στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσαν χθες οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Γκουτέρες «θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την 28η Απριλίου», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη στη Μόσχα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ελπίδα για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, οι Ουκρανοί ελπίζουν ότι θα μπορέσει να ανοίξει διάδρομος εντός της ημέρας για να επιτραπεί η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσουμε να ανοίξουμε ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη», ανέφερε μέσω Facebook η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ αργά το βράδυ χθες Παρασκευή.

Η κυρία Βέρεστσουκ κατονόμασε εμπορικό κέντρο σε βόρειο τομέα της πόλης, που βρίσκεται πάνω σε έναν από τους δρόμους διαφυγής, ως το σημείο συγκέντρωσης των αμάχων σήμερα το πρωί.

Αναγνώρισε πως αρκετές προσπάθειες να διανοιχθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι απέτυχαν και διαβεβαίωσε πως κατανοεί πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους αμάχους στη Μαριούπολη. «Όμως κι εσείς κι εγώ πρέπει να προσπαθήσουμε όσες φορές χρειαστεί ώσπου να έχουμε αποτέλεσμα», συμπλήρωσε η κυρία Βέρεστσουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 μέρες στα νερά του Ειρηνικού
ΒΙΝΤΕΟ: Το έριξε στον χορό ο Τράμπ σε συγκέντρωση στην Φιλαδέλφεια
Το Κίεβο διαψεύδει πως προμηθεύει με drones τους αντάρτες στο Μαλί
Τραγικός θάνατος για μητέρα στη Βρετανία-Παγιδεύτηκε σε ελαττωματικό κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο
H κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ
Διαρρήκτης μεν, νοικοκύρης δε-Άνδρας στην Ουαλία έμπαινε σε σπίτια και έκανε δουλειές
Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε δρόμους στα στρατικοποιημένα σύνορα της Νότιας Κορέας
Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Μικολάιφ της Ουκρανίας
Πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ για τις απαντήσεις στις επιθέσεις των Χεζμπολάχ και Ιράν
Τροχαίο ατύχημα με 8 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη-Λεωφορείο προσέκρουσε πάνω σε δέντρο