Πάνω από 10,000 νεκροί στη Μαριούπολη, στις 403 οι σοροί που βρέθηκαν στη Μπούτσα

Νύχτα κόλασης έζησαν τη Δευτέρα οι Ουκρανοί, μετά από σφοδρή επίθεση των Ρώσων σε διάφορες περιοχές, από τις οποίες υπήρξαν νεκροί και τραυματίες, την ίδια ώρα που υπάρχουν καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.

Συγκεκριμένα, στο Ντόνετσκ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, την ίδια ώρα που στο Χάρκοβο οι νεκροί από σφοδρούς βομβαρδισμούς έφθασαν τους οκτώ, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Υπάρχουν επίσης 19 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικία 4 και 9 ετών», δήλωσε.

Παράλληλα το ουκρανικό τάγμα Αζόφ, κατήγγειλε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων στην πολιορκημένη Μαριούπολη, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στο νότιο τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Άγνωστη ουσία ερρίφθη από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) στην πόλη, όπου μαίνονται μάχες, ανέφερε το τάγμα των ουκρανών ακροδεξιών μέσω Telegram χθες. Τα θύματα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και διαταραχή του συντονισμού της κίνησης, κατά την ίδια πηγή.

«Οι πληροφορίες αυτές, αν αληθεύουν, είναι βαθιά ανησυχητικές και αντανακλούν τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει» χημικά όπλα, ή «δακρυγόνα αναμεμιγμένα με χημικούς παράγοντες» στην Ουκρανία, αναφέρουν με τη σειρά τους οι ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε ότι καταστράφηκαν ακόμη 78 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία, την ώρα που οι αρχές στο Κίεβο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να απομακρύνουν αμάχους από πολλές πόλεις υπό πολιορκία στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η Μόσχα μοιάζει να επικεντρώνει πλέον τις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ, «ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά Su-25 κοντά στην Ιζιούμ» (βορειοανατολικά), ενώ ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε στη Χερσώνα (νότια).

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από τον REPORTER 

 

Δειτε Επισης

Νεκρή σε όχθη λίμνης στην ανατολική Τουρκία εντοπίστηκε μια 18χρονη φοιτήτρια
«Βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι»-Συγκλονιστικά στοιχεία στη δίκη για τη δολοφονία της 10χρονης Σάρα
Εμβόλια αδυνατίσματος για τους παχύσαρκους ανέργους εξετάζει το Λονδίνο
«Έχετε 30 μέρες διορία»-Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβόλησε 33χρονη μπασκετμπολίστρια που του επιτέθηκε με μαχαίρι στις ΗΠΑ
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον προαστίου του Τελ Αβίβ και κατέρριψε drone
Τουλάχιστον 40 νεκροί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τζαμπάλια
Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Ισραήλ-Έρευνα αν είναι τρομοκρατική επίθεση
Tη σημασία εφαρμογής της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για μεταναστευτικό υπογράμμισε η Πρόεδρος Κομισιόν
Έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν το Ισραήλ-«Δεν θα χτυπήσουμε πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις»