Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης

Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο Ria Novosti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ    

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Αζοφικής περιήλθε υπό την ηγεσία τους, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πιθανόν σήμερα η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη»-Δραματική ανακοίνωση Ουκρανών

Η «μητέρα των μαχών» για τη Μαριούπολη

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από το ρωσικό στρατό για περισσότερο από 40 ημέρες.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Αργοπεθαίνουμε» προστίθεται στην ανακοίνωση. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».

«Για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά», αναφέρει ακόμη αυτή η μονάδα.

Περίπου «τα μισά» από τα μέλη αυτής της ταξιαρχίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Για περισσότερο από 40 ημέρες σφοδρών μαχών, «ο εχθρός σταδιακά μας απώθησε (…), μας περικύκλωσε και επιχειρεί τώρα να μας καταστρέψει», εξηγεί η ταξιαρχία εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την απουσία βοήθειας «από τη διοίκηση του στρατού και από τον πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Λάβαμε μόνο μία φορά 50 οβίδες, 20 νάρκες, αντιαρματικούς πυραύλους NLAW», αναφέρει η ταξιαρχία. «Τίποτε άλλο δεν μας δόθηκε», προσθέτει εκφράζοντας τη λύπη της γι’ αυτό.

«Υπήρξαν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», τονίζει ακόμη.

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα βάζουν με τους New York Times Τραμπ και Μασκ-«Fake news ότι ο Mr X θα ενημερωθεί για πόλεμο με Κίνα»
Με 20 χρόνια φυλάκιση απειλούνται όσοι επιτέθηκαν σε αντιπροσωπείες Tesla-«Είναι εσωτερική τρομοκρατία»
ΒΙΝΤΕΟ: Νύχτα χάους στην Κωνσταντινούπολη-Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα σε διαδήλωση για Ιμάμογλου
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου-Κλειστό μέχρι τα μεσάνυχτα
Βιαζόταν από τη μητέρα του υπό την επήρεια ναρκωτικών και πιστεύει ότι ο αδερφός του είναι παιδί του
Κατηγορεί την αντιπολίτευση για θεατρινισμούς ο Ερντογάν
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις σε μια συνοικία της Ράφα
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος πηδάει στο ανοιχτό φέρετρο του νεκρού αφεντικού του για μια τελευταία αγκαλιά
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση για τον Ιμάμογλου στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης
Ένας 47χρονος κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε τουλάχιστον 17 γυναίκες στη Γαλλία παριστάνοντας τον υπνοθεραπευτή