LIVE: Εκατοντάδες νεκροί στη Μπούκα-Ισοπεδώθηκε το 90% της Μαριούπολης

Ασταμάτητα χτυπούν οι Ρώσοι την Οδησσό, όπως επίσης και άλλες, στρατηγικής σημασίας πόλεις, για να πετύχουν την κατάληψή τους, σαράντα και πλέον μέρες με τα την εισβολή τους στην Ουκρανία.    

Οι Ρώσοι, μετά τις οπισθοχωρήσεις σε κάποια σημεία, την προηγούμενη εβδομάδα, άρχισαν να χτυπούν εκ νέο μετά μανίας τις ουκρανικές πόλεις, οι οποίες αντιστέκονται μέχρι στιγμής στην προσπάθεια κατάληψης. 

Την ίδια ώρα, το διπλωματικό θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζεται, χωρίς αποτέλεσμα, παρότι διαφάνηκε να υπάρχει πρόοδος και να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Κρίσιμη θεωρείται η συγκεκριμένη εβδομάδα που διανύουμε, καθότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμφωνήσουν να συναντηθούν, για πρώτη φορά μετά την εισβολή.

Πάντως, η ουκρανική πλευρά επιμένει, ότι οι κυρώσεις που λαμβάνονται σε βάρος της Ρωσίας είναι ανεπαρκείς, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα 

Ο κ. Κουλέμπα εξήγησε πως είδε το προσχέδιο του σχεδιαζόμενου πέμπτου γύρου των τιμωρητικών μέτρων της ΕΕ και πρόσθεσε πως «ως έχει, είναι ανεπαρκής αντίδραση στο ρωσικό έγκλημα, στη ρωσική επίθεση. Πρέπει να ενισχυθούν», πρόσθεσε σε βίντεο που μεταδόθηκε μέσω Twitter.

Αξίωσε η Ευρώπη να προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στον άνθρακα που εξάγει η Ρωσία, να κλείσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια στα ρωσικά πλοία και εμπορεύματα και να αποκλειστούν κι άλλες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα διατραπεζικής επικοινωνίας SWIFT. Πρόσθεσε πως αναμένει να επιβληθούν τα ίδια μέτρα και από την G7.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αδύνατον» να απομονωθεί η Ρωσία στον σύγχρονο κόσμο, παρότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο δυτικών κυρώσεων άνευ προηγουμένου εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν σταματούν να πολλαπλασιάζονται από την έναρξη αυτής που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

LIVE όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER 

Δειτε Επισης

LIVE: Ισορροπία του τρόμου μεταξύ Ιράν και Ισραήλ-Το Τελ Αβίβ χτύπησε ξανά στο κέντρο της Βηρυτού
Διευκρινίσεις Γκουτέρες αφότου κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο από το Ισραήλ
Σοκ στη Νότια Αφρική-Λευκός αγρότης πυροβόλησε δύο μαύρες γυναίκες και τις τάισε στα γουρούνια
Συναγερμός στο Αμβούργο για κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ-Ζευγάρι εμφάνισε συμπτώματα
Αντίθετος με ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ο Μπάιντεν
Συγκλονίζει ο πατέρας του 26χρονου που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ-«Αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους»
Μητέρα που μπήκε μπροστά να προστατεύσει τον γιο της ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής στο Τελ Αβίβ
«Μία στο εκατομμύριο»-Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα
Ο Ιωνάς Καρούσης το θύμα της τρομοκρατικής στο Ισραήλ-Ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ
Πόλεμος επιβίωσης με τέσσερις εχθρούς για το Ισραήλ-Γιατί επιτέθηκε με 200 πυραύλους το Ιράν