Προσπαθούν να «μαζέψουν» τη δήλωση Μπάιντεν για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία, στην τελευταία προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η δήλωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η Τζούλιαν Σμιθ προσπάθησε να ερμηνεύσει τα σχόλια του Μπάιντεν στην Πολωνία χθες, λέγοντας πως ακολούθησαν μια ημέρα κατά την οποία ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε συνομιλήσει με Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Εκείνη τη στιγμή, νομίζω πως επρόκειτο για μια ευσυνείδητη ανθρώπινη αντίδραση στις ιστορίες που είχε ακούσει εκείνη την ημέρα», είπε η Σμιθ στην εκπομπή «State of the Union» του CNN, προτού προσθέσει:

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία. Τελεία και παύλα».

Τα σχόλια του Μπάιντεν στην Πολωνία είχαν συμπεριλάβει μια δήλωση νωρίτερα χθες με την οποία αποκάλεσε τον Πούτιν «χασάπη», σε μια, όπως όλα δείχνουν, οξεία κλιμάκωση της αμερικανικής προσέγγισης προς τη Μόσχα με φόντο την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο γερουσιαστής Τζέιμς Ρις, ο επικεφαλής Ρεπουμπλικάνος στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου μια «τρομερή γκάφα» και είπε πως εύχεται ο πρόεδρος να είχε παραμείνει στην προγραμματισμένη ομιλία του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, που δεν ασχολούνται με τον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν συνειδητοποιούν ότι αυτές οι εννέα λέξεις που ξεστόμισε θα προκαλούσαν το είδος της έκρηξης που προκάλεσαν», είπε στο CNN.

«Θα δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα».

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με drones ψάχνουν επιζώντες στα ερείπια, φόβοι για 10.000 νεκρούς από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Συγκλονίζουν οι εικόνες
Τουλάχιστον 4 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Μωρό γεννήθηκε σε δρόμο στην Μπανγκόκ, μετά την εκκένωση νοσοκομείου λόγω του σεισμού
Σε συλλαλητήριο στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης καλούν τον κόσμο Ιμάμογλου-CHP
Τρομακτικό βίντεο: Νερά από πισίνα σε ταράτσα που ξεχείλισε μετά τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ σαρώνει πεζούς στην Κίνα
Το νέο σχέδιο Τραμπ για να «δέσει» την Ουκρανία και η πρώτη υπόσχεση που θα αθετήσει
Η εταιρεία ΤΝ του Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα Χ έναντι 45 δισεκ. δολαρίων
Ξεπέρασαν και επίσημα τους 1.000 οι νεκροί στη Μιανμάρ-Μάχη με τον χρόνο στα συντρίμμια
Παραλίγο νέα τραγωδία στον αέρα της Ουάσιγκτον-Αεροσκάφος πέταξε κοντά σε επιβατικό
Εκπεμπει SOS η Μιανμαρ μετά τον φονικό σεισμο-Στους 694 οι νεκροί