Πώς συνετρίβη το μοιραίο αεροσκάφος-Έχασε 8.000 μέτρα σε τρία λεπτά (vid&pics)

Το αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing 737 της China Eastern Airlines θα είναι ενδεχομένως το φονικότερο από το 1994 στην Κίνα, εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για την τύχη των 123 επιβατών του εννεαμελούς πληρώματος.  

Το τελευταίο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε τον Αύγουστο 2010, όταν πτήση της Henan Airlines συνετρίβη στην βορειοανατολική Κίνα προκαλώντας τον θάνατο 40 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το Boeing 737 πέφτει στην επαρχία Γκουανγκσί

Ο βαρύτερος απολογισμός ανήκει στην συντριβή, το 1994, ενός Tupolev 154 της China Northwest Airlines λίγο μετά την απογείωση από την Σιάν στην βόρεια Κίνα, με συνέπεια τον θάνατο 160 επιβαινόντων.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά το δυστύχημα, μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV. Και σε μία ασυνήθιστη εν θερμώ αντίδραση, ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου ζήτησε την εξακρίβωση το συντομότερο δυνατόν των αιτίων της συντριβής.

Η πτήση MU5735 είχε απογειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα από το Κουνμίνγκ με κατεύθυνση την Καντόνα, σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων. Το αεροσκάφος έγινε κομμάτια, αφού προσέκρουσε σε βουνοπλαγιά, δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: H πορεία του Boeing 737 πριν τη συντριβή-Σε εξέλιξη η σωστική επιχείρηση

Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος έχασε σε διάστημα 3 λεπτών ύψος 26.000 ποδών (7.925 μέτρα) πριν εξαφανισθεί από τα ραντάρ στις 14.22 τοπική ώρα.

Τη σοκαριστική στιγμή που το Boeing 737 με τους 132 επιβάτες πέφτει στο έδαφος φέρεται να έχει καταγραφεί στο παρακάτω βίντεο:

Όπως δείχνει το βίντεο που έχει καταγράψει κάμερα κλειστού κυκλώματος και κυκλοφορεί στα social media το αεροσκάφος χάνει ύψος και πέφτει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάθετα προς το έδαφος. 

Ακολουθεί μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος με 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος.

Το αεροπλάνο, της China Eastern Airlines, με αριθμό πτήσης MU5735 από το Kunming στο Guangzhou είναι ένα Boeing 737-89P και δεν ανήκει στη σειράς MAX που αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Η έκδοση 737 Max καθηλώθηκε σε όλο τον κόσμο μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες, αλλά μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει άμεση επιβεβαίωση για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Η πτήση από το Κουνμίνγκ προς το Γκουανγκζού φάνηκε να χάνει γρήγορα ταχύτητα μετά τις 6.20 π.μ. πριν εισέλθει σε απότομη κάθοδο.

Το αεροπλάνο σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα ακριβώς νοτιοδυτικά της κινεζικής πόλης Wuzhou, σύμφωνα με στοιχεία του Flight Radar.

Επιβεβαιώνει τη συντριβή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, στις 21 Μαρτίου 2022, το Boeing 737 της China Eastern Airlines έχασε επαφή πάνω από το Wuzhou κατά τη διάρκεια της πτήσης Kunming-Guangzhou.

Επιβεβαιώθηκε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 132 άτομα, μεταξύ των οποίων 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έστειλε ομάδα εργασίας στο σημείο. 

 

 

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν εικόνες από το σημείο της συντριβής όπου φαίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά.

Η China Eastern με έδρα τη Σαγκάη είναι μία από τις τρεις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, που εκτελεί πληθώρα δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού που εξυπηρετούν 248 προορισμούς.

Το αεροσκάφος παραδόθηκε στην China Eastern από την Boeing τον Ιούνιο του 2015 και πετούσε για πάνω από έξι χρόνια. Το δικινητήριο Boeing 737 με έναν διάδρομο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροπλάνα στον κόσμο για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στο τραπέζι του Eurogroup δασμοί και χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών
Συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Ομάν για τα πυρηνικά-Οι απειλές Τραμπ
Εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις στο Κίεβο-Στόχος η αποδοχή της συμφωνίας για τα ορυκτά
Κατέρριψε ουκρανικά drone στο Κουρσκ και στο Ροστόφ η Ρωσία
Ομερτά από Κυβέρνηση Τραμπ για μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ που απελάθηκε άδικα
Ισόβια κάθειρξη για την 47χρονη που έπνιξε τα παιδιά της στη Βρετανία-Είχε καπνίσει κάνναβη
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο στη Φλόριντα-Αναφορές για τρεις νεκρούς
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία-Γιόρταζαν τα γενέθλια του μικρού γιου
Ο σκοπός του Τραμπ πίσω από τους δασμούς και πόσο κοντά βρίσκεται στην επίτευξη των πέντε στόχων του
Ανοιχτό ρήγμα στο παγκόσμιο εμπόριο-Η Goldman Sachs ανέβασε στο 45% την πρόβλεψή της για ύφεση στις ΗΠΑ