Οι τέσσερις όροι που θέτει το Κρεμλίνο για να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος

Καθώς ετοιμάζονται οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διεμήνυσε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση θα σταματήσει «σε μια στιγμή» αν το Κίεβο δεχθεί τους όρους της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία αξιώνει από την Ουκρανία τέσσερις όρους για το τέλος των εχθροπραξιών:

-να σταματήσει να προβάλει αντίσταση,

-να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της,

-να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και

-να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε ουδείς θα πυροβολεί», είπε ο Πεσκόφ.

«Να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους, βάσει των οποίων η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε μιλήσει επίσης για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι. Θα σταματήσουν όλα σε μια στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν στο Reuters.

Ήταν η πιο σαφής ρωσική δήλωση μέχρι στιγμής για τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία για να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, που βρίσκεται στην 12η ημέρα της.

Πηγή: iefimerida.gr / Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ένταση στην Κωνσταντινούπολη, απετράπη πορεία της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινών
Ελεύθερος ο 32χρονος που ισχυριζόταν ότι έσωσε ανθρώπους μετά την κατάρρευση του κλαμπ στον Άγιο Δομίνικο
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον έντεκα νεκροί σε κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία-Τρία παιδιά ανάμεσα στα θύματα
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ
«Ο δίδυμος αδελφός μου έμεινε 18 και εγώ είμαι 69… Παρακαλώ να βρω ένα νύχι για να κάνω εκείνο που αξίζει»
Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις της ανομβρίας
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Καυτοί οι επόμενοι μήνες για εργατικό σώμα-ΑΤΑ, Εθνικός Κατώτατος Μισθός και συνταξιοδοτικό στο τραπέζι
Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο