Επιχειρεί να διασκεδάσει εντυπώσεις ο Πούτιν-«Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος και επαίνεσε τους στρατιώτες του, χαρακτηρίζοντάς τους «ήρωες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο Πούτιν κατηγόρησε τους Ουκρανούς για υπερεθνικιστική προπαγάνδα και τους κατηγόρησε ότι εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ο Πούτιν, αφού δέχθηκε ενημέρωση για την εξέλιξη της εισβολής στην Ουκρανία από τα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως, «ο στρατός μας έχει πλήρη επίγνωση της ορθότητας του σκοπού της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ακόμα και μετά τον τραυματισμό τους παραμένουν πιστοί στις τάξεις του στρατού, ενώ επανέλαβε το σκεπτικό του για τον πόλεμο, το οποίο η Ουκρανία και η Δύση έχουν απορρίψει ως αβάσιμη προπαγάνδα. «Σήμερα στο ουκρανικό έδαφος οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας πολεμούν για τη Ρωσία, για μία ειρηνική ζωή για τους πολίτες του Ντονμπάς, για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν, κατηγορώντας τη Δύση για τη διαμόρφωση αυτής της απειλής στα σύνορα της χώρας του.

Την ίδια ώρα ανακοίνωσε πως υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απονέμει τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας στον Νουρμαγκόμτ Γκάζιμαγκομεντοφ ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως χαρακτήρισε την εισβολή στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές και μισθοφόρους», ότι χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό, ως ανθρώπινη ασπίδα.

Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος, επιχείρησε να ρίξει και μια γέφυρα συνεννόησης με τους Ουκρανούς, αφού κατά την έκφραση του, «Ρώσοι και Ουκρανοί, είναι ένας λαός, αυτό δεν θα το αρνηθώ ποτέ».

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία, ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα δωρίσει πέραν των επτά εκ. ρουβλιών στις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, «η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία πάει βάσει του σχεδίου που είχε εκπονηθεί και εξελίσσεται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα υπέδειξε πως όλα τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια της «ειδικής επιχείρησης», επιλύθηκαν με επιτυχία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε εξάλλου κατηγορίες εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, για τις οποίες δεν έδωσε αποδείξεις, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι είχαν βασανίσει και σκοτώσει ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ότι κρατούσαν ομήρους πολίτες ξένων χωρών και ότι χρησιμοποιούσαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Πριν την έναρξη του Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλει απευθείας τετ α τετ με Πούτιν ο Ζελένσκι-«Δεν δαγκώνω, τι φοβάσαι;»

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κάτοικος στη Φλόριντα έδεσε το σπίτι του για να αντέξει τον τυφώνα και έγινε viral
Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις σε Ισραήλ και Λίβανο-Τραυματίστηκαν διασώστες
Συνεδριάζει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ-«Κλειδώνει τους στόχους που θα πλήξει στο Ιράν»
Απαγόρευσε τη μεταφορά βομβητών και ασυρμάτων με πτήσεις το Ιράν μετά τις επιθέσεις
«Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»-Η απάντηση Μελόνι για το χακάρισμα του τραπεζικού της λογαριασμού
Φρίκη στις ΗΠΑ... Νεαρή κατηγορείται ότι τεμάχισε και μαγείρεψε τη μητέρα της
Ένας νεκρός από αναγκαστική προσγείωση Antonov σε δάσος στη Γιακουτία της Σιβηρίας
Το Ιράν απορρίπτει τα περί σύνδεσής του με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί κοντά στο πανεπιστήμιο του Τενεσί-Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ